ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

26 ian. 2014

Minitarte cu ciocolata alba si fructe de padure


Probabil v-ati dat deja seama ca iubesc tartele. Delicate, elegante, rafinate, tartele intotdeauna surprind placut si devin mici vedete ale unei petreceri sau ale unei suete de weekend!
Fie ca sunt cu crema de vanilie, cu ciocolata, cu mere, cu prune, cu dovleac, cu cirese, cu bezea, tartele sunt un adevarat rasfat!


Ingrediente:

 pentru aluat:


250 gr faina  
200 gr unt   
100 gr zahar pudra
6 linguri apa
1 ou
1 pastaie de vanilie Kotanyi 

pentru sosul de fructe de padure:

250 gr fructe de padure
50 gr zahar brun
50 ml apa 

pentru crema de ciocolata:

150 gr ciocolata alba
150 ml frisca lichida

Mod de preparare:


 Frecam untul cu zaharul apoi incorporam oul.
(eu am facut cantitate dubla de aceea apar doua oua in fotografie) Adaugam semintele pastaii de vanilie. Eu am pus jumatate in aluat si jumatate in crema de ciocolata.



 Adaugam apa si faina, omogenizam si dam la rece pentru cel putin 30 minute. 


Ungem formele de tarta cu putin unt. In mod normal nu trebuie unse deloc, eu am folosit-o pentru prima data si am preferat sa o fac.


 Rasturnam aluatul pe masa bine infainata si framantam pana obtinem un aluat omogen, de consistenta plastelinei. 
Intindem o foaie potrivit de subtire si decupam cercuri cu ajutorul unui pahar. Circumferinta paharului trebuie sa fie putin mai mare decat cea a tartei.




Asezam aluatul in forme si il presam usor cu degetele. Intepam pe toata suprafata cu o furculita ca sa nu se umfle la copt. Dam la cuptor la foc mediu pana se rumenesc usor pe fund. Daca se umfla prea tare la copt putem scobi interiorul cu o lingurita, dar cu atentie sa nu se rupa.



Punem intr-un vas fructele de padure, zaharul brun si apa. Pastram deoparte cateva fructe pentru decor.
Le punem pe foc pana capata consistenta unui sos putin mai gros. Punem sosul fierbinte in formele de tarta apoi le lasam deoparte sa se raceasca.


Punem intr-un vas pe foc frisca lichida pana ajunge aproape de punctul de fierbere. Dam deoparte si adaugam imediat ciocolata si  restul pastaii de vanilie apoi omogenizam. Turnam ciocolata in forme.


Decoram tartele cu fructe de padure si le dam la frigider peste noapte. Din cantitatile date au iesit 12 minitarte cu diametrul 7 cm.


Distribuie daca iti place:

Un comentariu :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes