ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

9 ian. 2024

Rasol de porc cu hrean si mamaliga


Rasolul de porc cu hrean si mamaliga este un fel de mancare atat de simplu, dar atat de gustos si de satios! Pentru o masa de duminica, in familie, rasolul de porc cu hrean si mamaliga este alegerea perfecta. Daca aveti si un vin bun cu atat mai bine, daca nu si apa e foarte buna!
Mai multe retete cu carne de porc gasiti aici.


Ingrediente rasol de porc cu hrean si mamaliga

2 rasoale porc (cca 2 kg)
4-5 frunze de dafin
1 lingurita boabe piper
1 lingurita sare
7-8 cartofi
malai pentru mamaliga


Mod de preparare rasol de porc cu hrean si mamaliga

Alegem doua rasoale de porc care sa aiba si suficienta carne. Marimea si numarul rasoalelor de porc il stabilim in functie de cate persoane avem la masa. Tineti cont de faptul ca un rasol are si osul destul de mare, are si grasime si sorici.

Punem rasoalele de porc intr-o oala, completam cu apa astfel incat sa le acopere. Adaugam foile de dafin, piperul boabe si sarea si lasam sa fiarba la foc mic.

Alegem cativa cartofi ceva mai mici si ii fierbem in coaja separat.

Adunam din cand in cand spuma care se formeaza.

Cand carnea este foarte bine fiarta, si observati ca incepe sa desprinda de pe os, scoatem rasoalele.

Daca alegem sa servim la masa portii individuale desfacem carnea de pe oase si o impartim in farfurii astfel incat fiecare portie sa contina si carne, si grasime, si sorici. Noi am servit masa in familie, asa ca am pus rasoalele pe un platou, si fiecare s-a servit cu ce a vrut. Am curatat si cartofii de coaja am pregatit si o mamaliga si am mancat rasolul cu hrean si mamaliga. 




Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes