ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

29 iun. 2021

Tarhon in otet

Tarhonul l-am descoperit abia de cativa ani, si mi-a placut mult aroma lui. Si pentru ca mama a avut anul acesta tarhon in gradina, am profitat si am pus si pentru iarna tarhon in otet.
Am mai folosit tarhon la ciorba de fasole cu afumatura si tarhon, la ciorba de cartofi cu afumatura si tarhon sau la ciorba de miel cu smantana si tarhon. Tarhonul astfel pregatit este foarte bun pentru a acri si a da gust unor astfel de ciorbe. 


Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici sau pe instagram aici



Ingrediente tarhon in otet


tarhon
otet
sare
 
Mod de preparare tarhon in otet
 
Culegem tarhonul  si il spalam sub jet de apa rece.
 

Curatam frunzulitele si indepartam tijele.

Folosim borcane curate, bine spalate si uscate. Umplem borcanele cu tarhon, dar fara sa il indesam.

Punem in fiecare borcan cate o lingurita de sare. eu am folosit sare grunjoasa, neiodata, din cea pentru muraturi. Turnam deasupra otetul, astfel incat sa acopere tarhonul. Am folosit otet alb, de 9 grade.

Infiletam bine capacele, agitam ca sa se dizolve sarea si depozitam borcanele la loc racoros, in camara sau in beci.


Distribuie daca iti place:

2 comentarii :

  1. Nu-mi lipseşte din frigider. ŞPe lângă ciorba de cartofi sau fasole uscata cu afumatura, il folosesc la ciorba a la grec de pui, la ciorba de porc facuta in stil a la grec, iar ciorba de miel doar cu tarhon o mănânc.

    RăspundețiȘtergere
  2. Este bun pt regimul fara sare, datorita continutului sau. Eu conserv in fiecare an din gradina dar nu pun sare, doar otet. F bun,da gust mancarurilor fara sare

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes