ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

21 dec. 2015

Toba de casa


Toba de casa  este unul din preparatele nelipsite de la masa de Craciun. Si daca pana acum am primit toba gata facuta de la parintii mei uite ca anul acesta am facut-o chiar eu, evident supravegheata de ochiul vigilent al tatalui meu. Chiar daca la aspect se putea si mai bine la gust chiar nu se putea mai bine de atat, a fost  perfecta si ne-a placut foarte mult.

Ingrediente:

stomacul sau/si mate mai groase
capul porcului
rinichiul
inima
o bucata ficat
muschiuletii
usturoi
piper macinat
piper bobe
foi de dafin
sare

Mod de preparare:





Spalam bine toate ingredientele si le punem intr-un vas.


Acoperim cu apa si adaugam foi de dafin, piper boabe si sare.


Le fierbem pana intra usor furculita in ele. Desfacem carnea de pe cap. Foarte importante sunt urechile, limba si soriciul fiindca au o contributie importanta la gustul si aspectul tobei. Taiem cuburi ingredientele. Pentru un aspect frumos incercati sa le taiati putin mai mari. Adaugam sare si piper dupa gust. Punem si o cana din zeama in care au fiert in care amestecam usturoiul pisat si amestecam bine.  Gustati si daca este cazul mai adaugati sare, piper sau usturoi.



Pregatim mai intai stomacul. Indepartam membrana interioara si il frecam bine cu sare grunjoasa. Il lasam peste noapte in apa in care adaugam otet si ceapa taiata felii. A doua zi il clatim bine.
Umplem stomacul si la final il coasem. Nu trebuie lasat nici prea gol dar nici nu trebuie indesate foarte tare ca sa nu pocneasca la fiert.


Punem tobele intr-o plasa si le fierbem circa 20 minute in zeama in care au fiert ingredientele. Le scoatem si punem peste ele o greutate ca se preseze. Nu va fie teama, nu vor pocni sub povara greutatii.



Dam apoi toba la rece si cand  o servim taiem felii cu un cutit bine ascutit.


Distribuie daca iti place:

7 comentarii :

  1. Ce fel de plasa folosiți?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am folosit din cea in care se pune ceapa, cu gaurele.

      Ștergere
    2. Un saculeț di pînźă albă ,se poate saculețu coase cu mîna la mărimea tobei!!

      Ștergere
  2. Nu strica , daca nu intentionati sa o consumati imediat , sa o agatati in podul casei , la fum rece si sa o lasati sa se usuce putin (max 2 zile). Intreaga toba ia un gust deosebit. Conditia esentiala pentru aceasta operatiune de uscare este ca in prealabil greutatile puse imediat dupa preparare sa fie mai mari astfel incat sttoarcerea sa fie mai buna ,sa nu ramana lichid liber in compozitie . Conservarea in acest mod asigura chiar pastrarea in aer liber la fum rece ,pana la apropierea verii fara nici o problema.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Suna tare bine, sunt convinsa ca toba preparata astfel este delicioasa, insa noi nu prea agreem afumaturile, o preferam asa, simpla.

      Ștergere
  3. Ce s ar putea folosi în loc de stomac

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes