ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

21 apr. 2015

Chifle pentru hamburgeri






Moi, pufoase, rumene si voioase, exact asa cum trebuie sa fie! Ideale pentru hamburgeri, sendvisuri sau pur si simplu in loc de paine chiflele astea o sa va placa oricum! Multumesc Ana Maria pentru reteta! Ramaneti aproape fiindca voi veni curand cu reteta unor mega cheeseburgeri extrem de apetisanti,  nu trebuie sa ii ratati sub nici o forma!
Iata si pozele vechi, diferenta este ca cele de mai sus  au fost unse imediat ce le-am scos din cuptor cu unt topit, obtinand astfel o coaja moale cu o aroma deosebita.



Ingrediente:

600 gr faina
300 ml lapte
50 gr zahar
50 gr unt
1 ou
1 lingurita sare
7 gr drojdie uscata
seminte de in
chimen negru




Mod de preparare:

Eu am preferat varianta simpla si comoda, am framantat la masina de paine, am introdus mai intai ingredientele umede apoi cele uscate si am setat la programul pentru framantare. Daca optati sa framantati la mana puteti inlocui drojdia uscata cu 25 gr drojdie proaspata. 
Puneti faina intr-un vas impreuna cu sarea, zaharul si drojdia uscata. Adaugam untul topit, oul batut usor si laptele caldut putin cate putin. Framantam pana obtinem un aluat compact care nu se mai lipeste de maini. Daca este prea moale mai adaugati faina, daca este prea vartos adaugati lapte. Lasati la dospit pana isi dubleaza volumul apoi il rasturnati pe suprafata de lucru unsa cu o pelicula fina de ulei.


Impartiti in 8 aluatul, sau daca vreti chifle mai micute in 12. 


Modelati chiflele si le asezati in tava tapetata cu hartie de copt. Lasati la dospit 30 minute.


Ungeti cu apa toata suprafata chiflelor si presarati semintele. Puteti folosi orice alte seminte: mac, susan, chimen, depinde ce va place sau ce aveti la indemana. 



Dam la cuptorul preincalzit la 200 gr pentru 30 minute. Eu am folosit si functia de ventilatie.


Daca veti pastra chiflele acoperite cu folie alimentara vor ramane moi si pufoase cateva zile.


Distribuie daca iti place:

11 comentarii :

  1. Stii ca imi doresc sa pregatesc asa ceva in casa? Chiflele tale sunt perfecte, brava! Cred ca laptele contribuie la pufosenia lor :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, cel mai probabil laptele, oricum sunt grozave, nu m-am asteptat sa iasa atat de bune!

      Ștergere
  2. Sunt exceptionale! Tocmai le-am scos din cuptor si sunt cele mai reusite chifle vreodata. Multumesc de reteta :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu drag si noi am devenit fani declarati, cu siguranta o sa le refac foarte curand ca tare ne-au mai placut!

      Ștergere
  3. Vio esti extraordinara,ador retetele tale am facut mai multe din ele si au iesit super:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Am facut si eu azi . Sunt minunate , au crescut ca-n poveste . De gust , nu mai spun , e super . Asa cum sunt toate retetele tale , stii ca eu cand vreau sa fac ceva "rasfoiesc" intai Caietul cu retete . Multumesc mult , ma bucur ca ne-am "intalnit" .

    RăspundețiȘtergere
  5. Mi.au iesit foarte bune,pufoase si moi!Multumim pentru reteta Vio!👏👏👏

    RăspundețiȘtergere
  6. Am facut reteta de chifle deja de vreo 4 ori si au iesit super de fiecare data, recomand sa o incercati!

    RăspundețiȘtergere
  7. Bună ziua,am făcut reteta dvs,au ieșit super bune,dar as vrea sa reduc cantitate de zahăr...Ce ziceți ,ar fii ok?Sa pun doar 25 de gr zahăr?

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes