ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

5 sept. 2014

Suc de rosii, bautura racoritoare


O importanta sursa de vitamine, minerale si antioxidanti, sucul de rosii intareste sistemul imunitar, ajuta digestia, regleaza colesterolul, previne cancerul si protejeaza inima. si cum rosiile sunt la indemana noastra, ce ne opreste sa bem zilnic cate o portie de sanatate?
Stiu ca in general sucul de rosii fiert este mult mai popular, mai ales ca are si avantajul ca poate fi pastrat pentru iarna, insa mie imi place la nebunie aceste facut cu rosii crude si servit rece de la frigider.



Ingrediente:

1 kg rosii
200 ml apa plata
50 ml zeama de lamaie

Mod de preparare:


Dam rosiile prin masina de tocat cu separator.




Punem pulpa impreuna cu zeama obtinuta intr-un vas. Adaugam zeama de lamaie. E de preferat sa folositi un soi de rosii cu mai multa zeama, ale mele au fost foarte zemoase si dulci. Daca rosiile nu sunt zemoase mai adaugati apa plata pana ajungeti la coonsistenta optima ca sa poate fi baut. Daca rosiile nu sunt suficient de dulci puteti adauga putina miere sau indulcitor. 



Dam sucul de rosii la frigider, sau daca doriti sa il serviti imediat va sfatuiesc sa tineti rosiile la frigider inainte sa preparati sucul. Dupa preferinte puteti adauga si o frunzulita, doua de busuioc pentru putina aroma.




Distribuie daca iti place:

4 comentarii :

  1. Arată excelent în poze (aşa cum ar fi şi normal) dar nici în realitate nu e rău deloc, nici la gust. Si corect, atâta timp cat roşile se gasesc din belşug la noi şi la preţuri decente ar fi şi păcat să nu profităm de oportunitatea asta.

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu de obicei fac acest suc de rosii vara cu gheata, este foarte racoritor si contine foarte multe vitamine si minerale. Anul acesta am incercat sa le dau si la fete, au baut doar ca e rosu.

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte bun si perfect pentru vremea de afara!::)

    RăspundețiȘtergere
  4. Pare destul de racoritoare, o bautura de vara

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes