ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

15 feb. 2014

Negrese americane (Brownies)


As fi vrut sa postez reteta asta ieri, insa a fost asa o explozie de inimioare in blogosfera si pe retelele de socializare ca mi-a cam pierit cheful! 
Nu, nu am sarbatorit Valentine's Day, am avut cu totul altceva de sarbatorit, si anume aniversarea a 17 ani frumosi de cand eu si sotul meu ne-am cunoscut. Pe vremea aia habar nu aveam de Valentine's Day, nici despre Dragobete nu prea auzisem mare lucru, stiam doar ca ne iubim si ca nu aveam nevoie de o zi anume pentru asta! 
Asadar, dragul meu, la multi ani noua si iti multumesc pentru toti acesti ani minunati in care am invatat impreuna sa iubim,  sa toleram, sa iertam si sa fim parintii celor mai minunati copii! Sunt departe de a fi cea mai buna sotie, sunt departe de a fi gospodina perfecta, sunt departe de a fi amanta ideala, insa  te iubesc neconditionat si din toata inima si asta ar trebui sa spuna totul!
Asadar brownies, sau negrese americane ciocolatoase, cremoase, delicioase.
Si fiindca Veronica m-a invitat la o campanie de sarbatoare merg in vizita cu inimioarele mele, fiindca tot se incadreaza in tema.


Ingrediente:

300 gr ciocolata amaruie
300 gr unt 
300 gr faina
200 gr zahar
6 oua
esenta rom

pentru glazura:

200 gr ciocolata alba
100 ml frisca lichida
colorant rosu





Mod de preparare:

Punem untul impreuna cu ciocolata rupta cubulete intr-un vas la bain-marie (pe baie de aburi).




Amestecam pana cand untul si ciocolata sunt complet topita si obtinem o compozitie omogena. Dam deoparte si o lasam sa se racoreasca usor. atentie nu o lasati foarte mult fiindca se va intari!



Adaugam apoi ouale unul cate unul, dupa fiecare ou amestecand pana se incorporeaza complet.



Adaugam zaharul si romul si omogenizam.



Adaugam treptat faina si amestecam pana ce va fi incorporata toata cantitatea. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si  nivelam cu o spatula (dimensiuni tava 32*35).



Coacem negresa in cuptorul preincalzit, la 180 grade pentru aproximativ 30 minute, pana se rumeneste usor.  Daca o lasati prea mult in cuptor negresa va deveni uscata si fada.
O dam deoparte si o lasam sa se racoreasca.




Decupam inimioare cu ajutorul unui decupator din metal in forma de inima. Topim ciocolata alba pe baie de aburi. Adaugam colorant rosu. eu am avut un colorant de la Wilton special pentru ciocolata, pe baza de ulei,  nu va recomand sa folositi colorant obisnuit, este posibil ca ciocolata sa se branzeasca in contact cu acesta.
Punem  2-3  linguri de ciocolata intr-un pos cu dui subtire (sau intr-o punga pe care o intepam putin la un capat) si trasam conturul inimioarelor. Dam cateva minute la frigider sa se intareasca.



Peste ciocolata ramasa punem frisca si amestecam pana obtinem o glazura nu foarte subtire cu care vom glazura inimioarele.



Am presarat cateva inimioare pentru decor de la dr Oetker si am dat la rece pana s-a intarit glazura.




Absolut delicioase!

Distribuie daca iti place:

8 comentarii :

  1. Frumoase inimioarele, dar mai frumoasa dragostea voastra. Sa va dea Bunul Dumnezeu multa sanatate si intelegere in continuare. Aveti doi copii frumosi care marita toata dragostea voastra. La multi ani!

    RăspundețiȘtergere
  2. Violeta va urez si eu La multi ani frumosi si plini de iubire!

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte frumoase inimioare! Sa aveti parte de o dragoste infinita alaturi de copii!

    RăspundețiȘtergere
  4. La multi ani voua si dragostei voastre frumoase. Sa faci multe inimioare ciocalatoase multi ani, sa fiti fericiti, sa va iubiti, sa aveti numai bucurii alaturi de copiii vostri si necazurile sa va ocoleasca toata viata voastra. Pentru ca o dragoste ca a voastra merita sa traiasca si sa va bucure vesnic. Irina Popovici.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce dragute sunt! Iar textura e super, densa si ciocolatoasa :) La multi ani fericiti impreuna!

    RăspundețiȘtergere
  6. nu este nevoie de praf de copt?

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes