ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

8 apr. 2022

Placinte turcesti cu carne (Sigara Borek)


Placintele turcesti cu carne (Sigara Borek) in forma de tigarete, sunt senzationale, si ori de cate ori le fac se mananca imediat!
Super gustoase, crocante, usor picante, se potrivesc de minune cu sosul sweet-chilli. Trebuie neaparat sa le incercati si voi, dar sa aveti grija pentru ca dau dependenta, atat sunt de gustoase!
Va recomand sa incercati si placintele turcesti tigarete cu branzaplacinta turceasca cu branza sarata, painea turceasca sau sarailiile. Mai multe retete turcesti gasiti aici. Mai multe retete de placinte gasiti aici. (click pe cuvintele subliniate pentru a ajunge in pagina retetelor) 
 Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici sau pe instagram aici

Ingrediente placinte turcesti cu carne

1 pachet foi yufka
500 g carne tocata vita
1 ardei capia
1 ceapa rosie
patrunjel verde
sare, piper, chilli
ulei pentru prajit 

pentru varianta la cuptor

1 galbenus
1 lingurita suc de rosii

Mod de preparare placinte turcesti cu carne  

Tocam marunt ceapa si ardeiul si le sotam in doua linguri de ulei pana cand se inmoaie usor.

Adaugam carnea tocata, sarea, piperul si chilli si lasam la foc mic, amestecand din cand in cand, pana cand carnea este gatita. Dam deoparte si adaugam patrunjelul verde, tocat marunt si lasam compozitia sa se racoreasca. 


Pentru prepararea acestor placinte folosim foi yufka, pe care le veti gasi fie rotunde, ca acestea din imagine, fie triunghiuri, si eu vi le recomand pe acelea, pentru ca nu va fi nevoie sa mai pierdeti timpul cu taiatul. Eu le cumpar in general din Auchan dar le gasiti si in Selgros, Carrefour, si in general in supermarketuri.

Dintr-o foaie am obtinut 8 triunghiuri. In momentul in care am scos din ambalaj foile trebuie sa le si pregatim imediat, pentru ca se vor usca foarte repede si vor deveni casante ceea ce le va face foarte greu de manevrat.

Daca alegem sa le pregatim la cuptor atunci vom unge fiecare triunghi cu galbenus de ou batut cu putin suc de rosii. Daca alegem sa le prajim in tigaie nu este nevoie sa le ungem cu absolut nimic, nici la interior, nici la exterior. Asezam la baza triunghiului cate o lingura de umplutura.

Vom plia marginile laterale catre interior.

Si incepem apoi sa rulam cat mai strans, pana la varf.
In cazul celor prajite in tigaie vom umezi varful cu putina apa, cu ajutorul unei pensule de patiserie, ca sa nu se desfaca la prajit. La cele coapte in cuptor nu este nevoie pentru ca va ajuta oul sa se lipeasca bine varful triunghiului.

Punem rulourile astfel obtinute in tava si le ungem cu oul batut cu suc de rosii. Le coacem in cuptorul preincalzit, la 200 grade, cu ventilatie, pentru circa 10 minute, pana cand sunt rumenite frumos.


Pentru cele prajite vom incinge bine uleiul, apoi le vom praji in uleiul incins, la foc mediu.

Prajim rulourile pe ambele parti. Cand sunt usor rumenite sunt gata, tineti cont de faptul ca umplutura este deja gatita, asadar nu au nevoie de un timp mare de gatire. Acestea vor fi crocante.

Scoatem rulourile cu o paleta intr-o sita, ca sa se scurga excesul de ulei.

Noi am mancat placintelele cu sos sweet-chilli.








Distribuie daca iti place:

3 comentarii :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes