ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

22 mai 2020

Scrumbie marinata rapid, la rece


 Scrumbie marinata rapid, la rece, este pregatita dupa o reteta primita de la un pescar veritabil, coleg al sotului. Prima data a pregatit-o chiar sotul, si, cum ne-a placut foarte mult, am pregatit si eu o portie, fiindca era musai sa scriu si aici reteta.
Noi, avand norocul de a locui intr-un oras de pe malul Dunarii,  am cumparat de la un pescar mai multa scrumbie, bucatile mai mari le-am pus la congelator, pentru gratar, iar scrumbiile mai mici le-am pus cate 5-6 in pungute tot in congelator si le vom scoate cand vrem sa facem marinata. Tot de la pescar am aflat ca scrumbia se va pastra mult mai bine daca este congelata intreaga, fara sa o curatam si sa o evisceram, asa ca i-am urmat sfatul.
Cantitatile din reteta sunt orientative, acolo unde este cazul puteti adauga sau reduce.
Marinata de scumbie este foarte gustoasa, mi-a placut foarte mult, desi eu nu sunt fan scrumbie.
Va recomand si saramura de scrumbie sau marinata de macrou. Mai multe retete cu peste gasiti aici.

Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici
 Ma gasiti si pe instagram aici.


Ingrediente scrumbie marinata rapid, la rece

2 scrumbii
2 linguri sare
2 cepe
1 morcov
2-3 foi dafin
300 ml otet
200 ml ulei





 Mod de preparare scrumbie marinata rapid, la rece


Mod de preparare scrumbie marinata rapid la rece. Curatam scrumbia de solzi, indepartam capul si intestinele, avand grija sa ne asiguram ca am curatat-o bine, o spalam, o taiem bucati si o dam cu sare. Nu va faceti griji, nu e nici o problema daca e multa sare, pestele isi va lua exact atat cat are nevoie.
Dam la frigider pentru 24 ore.


Dupa ce trec cele  24 ore scoatem scrumbia din frigider si o spalam cu apa rece. Curatam morcovul si il taiem felii subtiri. Ceapa o curatam si o taiem fideluta. Punem intr-un vas bucatile de peste impreuna cu morcov, ceapa si foi de dafin.  Eu am facut doar din doi pesti, dar daca faceti din cantitate mai mare va recomand sa le asezati intr-o caserola.


Turnam otet peste peste atat cat sa il acopere in totalitate.  Dam la frigider pentru patru ore.


Dupa patru ore scoatem pestele din frigider, scurgem otetul si turnam deasupra ulei. Daca faceti cantitate mai mare acoperiti cu ulei, se va pastra mai bine pe termen lung. Daca faceti ca sa o consumati in urmatoarele 2-3 zile puteti pune mai putin.



Distribuie daca iti place:

5 comentarii :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes