ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

17 apr. 2014

Penne Arrabiata



O reteta clasica, din bucataria italiana, pe cat de simpla pe atat de gustoasa. Paste de tip penne cu sos simplu, de rosii cu usturoi, mult patrunjel verde pentru un plus de prospetime si parmezan ras pentru un gust desavarsit. Pentru varianta de post folositi paste fara ou si renuntati la parmezan.



Ingrediente:

250 gr penne
250 gr sos rosii
2 rosii bine coapte
2 catei usturoi
2-3 linguri ulei de masline
1 lingurita zahar
o legatura patrunjel
sare, piper
oregano, busuioc
parmezan (daca tineti post renuntati la el)





Punem pastele la fiert conform indicatiilor de pe ambalaj. Pentru varianta de post folositi paste fara ou.



Punem uleiul de masline intr-un vas pe foc si adaugam usturoiul pisat. Lasam doar cat usturoiul sa isi elibereze aromele.


Adaugam sosul de rosii, rosiile taiate cubulete mici, zaharul, sarea, piperul, oregano si busuiocul. Dam in cateva clocote.



Scoatem pastele fierte intr-un bol si turnam peste ele sosul.  Asezonam cu patrunjel verde.





Daca nu tineti post radeti deasupra parmezan. 


Distribuie daca iti place:

10 comentarii :

  1. Arată foarte bine. O să încerc chiar azi această reţetă.

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna Vio. Lipseste ardeiul iute din reteta ta, elementul cel mai important din reeta pastelor all'arrabiata. Reteta taeste defapt paste clasice al sugo doar ca tu ai ales sa combini sucul de rosii cu rosiile proapsete. Incearca data viitoare sa folosesti doar rosii proaspete, pe care sa le cureti de coaja si sa adaugi si ceapa tocata marunt. Spor la treaba si te astept si pe la mine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru sugestii, ardei iute nu prea folosesc in mancare din cauza de doi copii destul de mici inca si din cauza unor probleme de sanatate ale sotului, dar categoric sunt mai bune cu ardei si cu siguranta voi incerca si cu rosii proaspete.

      Ștergere
  3. mmmmmmmmmmmm .. ce bine arata ... yam-yam ... fac si eu astazi :D .... :*

    RăspundețiȘtergere
  4. Au fost servite cu mare placere de familia mea. Multumim pentru reteta!

    RăspundețiȘtergere
  5. Deliciosssssss!Sosul e grozavvvvvvvv!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. incercati cu cateva masline fara samburi si cateva capere murate.... la final in farfurie presarati o lingura de grana

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes