ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

20 oct. 2016

Ardei copti in ulei, cu patrunjel si usturoi


Intotdeauna am iubit toamna, bogatia de fructe si legume si forfota gospodinelor ce se intrec pe ele insele in a umple camara cu cele mai alese conserve pentru iarna.
E plin de culoare si veselie in jur, legumele si fructele sunt parca mai aratoase si mai proaspete ca niciodata si te imbie sa le iei acasa. Din toata aceasta simfonie de toamna cel mai mult ador mirosul ardeilor copti asa ca nu am rezistat sa nu pregatesc si eu cateva borcane de ardei copti in ulei asezonati cu patrunjel si usturoi, o conserva foarte apreciata de familia mea!
Si cum secretul unei conserve reusite sunt ingredientele de calitate am folosit pentru conservarea ardeilor Unisol din ulei de prima presa pastrand astfel intacta savoarea ardeilor copti!
Un alt secret pentru cei mai savurosi ardei copti este sa coacem cat mai bine ardeii, pentru a pastra cat mai intact gustul acela de fum. Pentru a putea fi pastrate cat mai multa vreme, borcanele trebuie sa fie bine spalate si uscate in cuptor, acest procedeu ajutand la uciderea bacteriilor ce ar putea contribui la alterarea conservelor.
Am si o veste buna pentru voi, Unisol, din ulei de prima presa este si in aceasta toamna alaturi de toti romanii ce isi pregatesc conservele si le dedica Campania Nationala "Cu Unisol, castigi bunatati in camara si premii in bucatarie!" Puteti articipa si voi foarte usor cu ajutorul codurilor unice inscrise pe inelele de siguranta ale capacelor sticlelor, prin sms sau pe http://conserve.bucatarulunisol.ro/ iar premiile sunt mai mult decat atractive: 10.000 de ron plus sute de alte premii!
Si surprizele nu se opresc aici, impreuna cu Unisol ne-am gandit sa va ajutam sa va pregatiti conservele pentru iarna si punem la bataie 10 premii constand in KIT-uri de preparat conserve contand in: sort personalizat pentru bucatarie, 2 sticle de Unisol din Ulei de prima presa (1 l si 2 l) si 1 sticla de Unisol Bun in prajituri.

Ce trebuie sa faceti voi? Sa inscrieti un secret pe http://conserve.bucatarulunisol.ro/ un secret pentru conservele de toamna. Faceti un print screen sau o fotografie, pe care le veti pastra pentru ca doar astfel veti putea valida premiul in caz ca veti castiga. Lasati un comentariu la aceasta postare in care sa va scrieti numele complet si secretul pe care l-ati inscris. Vor castiga 10 cele mai interesante si mai originale secrete, acelea care ma vor surprinde in mod placut.
Concursul se va desfasura in perioada 20-25 octombrie si castigatorii vor fi anuntati in data de 28 octombrie printr-un update la aceasta postare, acestia avand apoi obligatia sa isi revendice premiul trimitand pana in data de 31 octombrie, ora 23.59 un email la office@caietulcuretete.com cu numele, adresa completa si numarul de telefon precum si print screen-ul sau fotografia prin care dovedesc ca au inscris un secret.
Succes tuturor si spor in pregatirea conservelor sa aveti!

UPDATE 28 OCTOMBRIE: Fericitii castigatori ai celor zece premii sunt:

1. GLODEANU VERONICA
2. MARE MARIA
3. LOREDANA CARP
4.  PREJMEJEAN ANITA
5.  ANDREI  DANIELA
6. SANDULEANU IONUT
7. TONE IOANA
8. LUCIAN IOAN CLEPCE
9. VIORICA APOSTOL
10. LOREDANA MUNTEANU

Astept de la voi pana pe 31 octombrie un email la office@caietulcuretete.com cu numele, adresa completa si numarul de telefon precum si print screen-ul sau fotografa prin care dovediti ca ati inscris un secret pe
http://conserve.bucatarulunisol.ro/  pentru a va putea valida premiul.






Ingrediente:

ardei capia
Unisol din ulei de prima presa
otet
zahar
sare grunjoasa
patrunjel
usturoi




Mod de preparare:

Spalam ardeii, ii lasam la scurs apoi ii coacem pe o tabla, pe un grill sau in cuptor.

Ii coacem pe toate partile pana cand pielita se va innegri.

Ii punem inttr-un vas, presaram saregrunjoasa si ii acoperim cu un prosop de bucatarie. Ii lasam sa se abureasca si cand se vor raci se vor curata foarte usor.


Curatam ardeii de pielita, ii desfacem fasii si indepartam cotoarele si semintele.  Pastrati sucul  pe care si-l vor lasa ardeii.


Curatam usturoiul si il taiem felii. Patrunjelul il curatam de pe codite. Vom aseza in borcane un strat de ardei, deasupra presaram patunjelul si cateva felii de usturoi, si tot asa pana borcanul este aproape plin. Ardeii nu trebuie indesati in borcane si trebuie lasat si putin loc deasupra.
Vom pune in fiecare borcan un praf de sare, o lingurita de zahar, 50 ml otet si sucul pe care si l-au lasat ardeii. Completam cu Unisol, din ulei de prima presa


Infiletam bine capacele si le depozitam in camara la loc intunecat si racoros.






Distribuie daca iti place:

43 de comentarii :


  1. Prejmerean Anita - ingrediente
    LA TOATE MURATURILE PUN CATEVA LINGURI DE ZAHAR CA SA LE MENTINA TARI,IAR LA VARZA UN STIULETE DE PORUMB PENTRU A SE MENTINE , BUSUIOC PENTRU AROMA SI VARZA ROSIE PENTRU CULOARE !

    RăspundețiȘtergere
  2. Steluta Ghiocela - ingrediente
    La castravetii în saramura pun frunze de visin care au rolul de a pastra castravetii tari..

    RăspundețiȘtergere
  3. La muraturile asortate alcatuite din pepeni verzi, patlagele parguite si ardei capia verzi, pentru a le mentine crocante si a le da o aroma deosebita, adaug intotdeauna crengute cu frunze de visin si stejar, frunze de telina, morcov, ardei iute, usturoi si radacini de hrean.Folosesc sare grunjoasa fara iod si pitrocesc zeama de cel putin patru ori inainte de a fi gata murate.

    RăspundețiȘtergere
  4. Tăiați capetele castraveților. În partea în care a fost inflorescența aceștia conțin o enzimă care va duce la înmuierea lor în timpul acririi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga mea o sa te rog frumos sa imi spui si care este numele tau complet pentru ca altfel nu iti pot valida inscrierea. Multumesc frumos!

      Ștergere
  5. Zaharul si otetul din vin sunt secretele mele din bucatarie atunci cand pun gogosarii la murat.dina adtiana larisa

    RăspundețiȘtergere
  6. Pentru fiecare tip de conserva folosesc amestecuri proprii de condimente si mirodenii. Folosesc seminte de mustar, boabe de piper, frunze de dafin, ienibahar, cuisoare, seminte de marar (sau crengute), crengi de visin, frunze de telina, hrean etc. Aur Mirella

    RăspundețiȘtergere
  7. Mare Maria - ingrediente:
    Castraveti in saramura pun frunze de visin pentru a ramane castravetii tari;
    Pepeni verzi murati: se ung peretii butoiasului cu usturoi pisat, asezam in el pepenii intepati din loc in loc, iar intre ei se pun legumele taiate felii, gogonelele si MERE mai mici si proaspete.
    Pasta de ardei capia - pentru reteta folosesc 1 pahar mustar, 4 linguri miere de albine si ulei
    Conserve de ciuperci pentru gatit - ingredientul secret este 1/2 pahar vin alb.

    RăspundețiȘtergere
  8. Unul din secretele mele in privinta dulceturilor este : intotdeauna dupa ce fac o dulceata ,las borcanele fara capac cel putin 30 minute ca sa isi faca deasupra o pelicula care le protejeaza impotriva mucegairii ,apoi le pun ,le straNg bine si le intorc cu capul in jos si le pun la cuptOr 20 de minute la o temPeratura mica ,dupa aceea le asez frumos in camara pe raft ,asa procedez in fiecare an si am dulceata parca proaspat facuta si tine cativa ani (am si acum de 4 ani facuta dulceata de pepene galben cu dovleac si e tare gustoasa )

    RăspundețiȘtergere
  9. Urse Cristina
    Ingrediente
    ÃŽmi place sa folosesc si crengute de rozmarin si sare roz

    RăspundețiȘtergere
  10. in gogosarii in otet punem miere de albine aceasta fiind si un conservant si ii da si un gust ff bun

    RăspundețiȘtergere
  11. Lenuta Sanduleanu - depozitare
    pastrez muraturile in loc racoros ( in beci ),folosesc numai muraturi bio si nu folosesc conservanti

    RăspundețiȘtergere
  12. Tanasa Daniela si pentru sosul de rosii din gradina personala pe care il fac, pentru a tine muuult si bine... :) atunci cand a fiert suficient, fara a opri aragazul, in timp ce inca fierbe, il pun in borcane si il bag sub patura. Astfel se pastreaza foarte bine. O zi minunata va doresc!

    RăspundețiȘtergere
  13. Scortisoara este un excelent conservant natural pentru dulceturi, gemuri si compoturi. Pentru a fi sigura ca acestea se pastreaza bine si nu fac mucegai, presar un varf de cutit de pudra de scortisoara, inainte de a pune capacul.

    RăspundețiȘtergere
  14. IOCU Carmen
    Castravetii murati se mențin mai mult daca ii fierbi la bani marie si daca pui o lingura de zahar in fiecare borcan.

    RăspundețiȘtergere
  15. Raducanu Viorica
    Varza murată pentru a se mentine perioada îndelungată tare, sa nu se flescaiasca, trebuie tinut butoiul intr-un loc cu temperatura sub 10 grade si trebuie vanturata cel putin la 2-3 zile.

    RăspundețiȘtergere
  16. Cand pun muraturi la butoi adaug si varza rosie, astfel toate muraturile ies cu o culoare rozalie si foarte frumoase.
    Mariana Loredana Manz

    RăspundețiȘtergere
  17. Cand pun ardei cu varza la borcan adaug si cate 1-2 ardei iuti. gustul este usor picat si foarte bun.
    Mariana Loredana Manz

    RăspundețiȘtergere
  18. Pentru a avea castraveti murati tari secretul meu este: spal castravetii, ii pun intr-un vas in apa cu sare si ii pastrez de pe o zi pe alta.

    RăspundețiȘtergere
  19. pentru a avea castraveti foarte buni " se spala bn se fierbe otetul cu piper si sare mare in apa se adauga si un catel de usturoi o foaie de dafin si se pune in borcane se steriloizeaza si sunt foarte buni de mancat

    RăspundețiȘtergere
  20. Dupa ce pun zacusca in borcane fierbinte o acopar cu paturi si o las 2 zile si mai apoi o depozitez in camara.Se mentine excelent.

    RăspundețiȘtergere
  21. Folosesc intotdeauna la conservele din camara sare mare grunjoasa si pun intotdeauna exact atat cat trebuie.Acestea se conserva perfect si rezista mult timp.

    RăspundețiȘtergere
  22. Monica Gheorghe
    Folosesc intotdeauna la conservele din camara sare mare grunjoasa si pun intotdeauna exact atat cat trebuie.Acestea se conserva perfect si rezista mult timp.

    RăspundețiȘtergere
  23. Pun borcanele la pat cald (nu le fierb) apoi, cand se racesc (dupa 3-4 zile), le pun in camara si le etichetez; nu le pun conservanti.

    Picincu-Hobjila Viorica

    RăspundețiȘtergere
  24. Dina diana secretul meu se refer la varza murata pe care o oparesc inainte de a o pune in borcane

    RăspundețiȘtergere
  25. Lucian Ioan Clepce24 octombrie, 2016 19:57

    Secretul conservelor mele este condimentul! De exemplu la zacusca folosesc piper proaspat macinat, la dulceata de prune, multa scortisoara, la gogosarii murati ardei iute, la varza murata hrean, la castravetii murati frunze de visin si cimbru tare, la ghiveciul cu fasole piper boabe

    RăspundețiȘtergere
  26. Constantin Daniela
    Pentru a da un gust aromat conservelor de roșii și pentru a le menține textură lor, deasupra lor în borcan adaug întotdeauna frunze de țelină, nu folosesc sare la ele si le sterilizez la bain-marie. Astfel pregătesc rosii tocate, rosii pasate, rosii în suc propriu.

    RăspundețiȘtergere
  27. Luca Mirela
    La conservarea muraturilor folosesc doar otet din vin cu concentratia de 9 grade, iar apa o fierb mai intai, o las sa se raceasca si apoi o torn in borcane, peste legumele pe care le conserv.

    RăspundețiȘtergere
  28. Secretul gogosarilor in sos tomat este ca folosesc doar bulion de casa bine fiert, pana se ingroasa suficient. Nu pun pasta de rosii din comert pentru ca are aditivi.
    Lucia Baicusi

    RăspundețiȘtergere
  29. Pentru a face ghebe murate (ca tot este sezonul lor!), acestea se dau in clocot in apa (3 l) si otet (200 ml) pentru a li se indeparta substanta viscoasa.

    Pentru ca fructele pentru dulceata sa se mentina tari si colorate, inainte de a fi puse la fiert in sirop, se stropesc cu rom sau alcool.

    RăspundețiȘtergere
  30. Mereu folosesc doar Unisol pentru ca astfel stiu sigur ca conservele nu prind gust ranced dupa ce sunt depozitate si ani in sir!

    Dan Baicusi

    RăspundețiȘtergere
  31. Secretele mele: la dulceața de visine folosesc mereu cateva frunze de menta. Gustul este minunat. Iar pentru dovleceii si ardeii capia pregătiți in ulei, dupa coacere, adaug câțiva catei de usturoi si busuioc verde, praospat.

    RăspundețiȘtergere


  32. Ionut Sanduleanu - ingrediente preparare

    Cand pun varza la murat folosesc sare grunjoasa, ( o lingura sare la un litru de apa).Muraturile nu se inmoaie,zeama v-a fi limpede .Pentru culoare se pot pune in butoi gutui sau porumb pentru culoarea galbena iar pentru culoarea rosie sfecla rosie sau varza rosie !

    RăspundețiȘtergere
  33. Glodeanu Veronica25 octombrie, 2016 07:49

    Pentru reuşita murăturilor asortate este necesar a pregăti diferite frunze (de viţă de vie, de coacăză neagră, de stejar, de vişin, de ţelină), care prin conţinutul lor în tanin şi diverse substanţe aromate contribuie la o mai bună conservare şi la aromatizarea murăturilor. Printre altele, la prepararea murăturilor sunt de nelipsit: usturoiul, care are proprietatea de a distruge unii microbi şi care conţine uleiuri eterice ce vor aromatiza preparatul, boabele de muştar, care au rolul de a împiedica formarea mucegaiului la suprafaţa murăturilor şi o soluţie de sare cu apă în proporţie de 50g sare la un litru de apă (cantitatea de sare poate să varieze în funcţie de mărimea legumelor ce se pregătesc).

    RăspundețiȘtergere
  34. Cristina Popescu
    Folosesc doar ingrediente naturale, fara conservanti si sare mare de bucatarie. Zacusca o pun in borcane, le sterilizez la cuptor, apoi stau bine invelite cu 7 cojoace, pana se racesc, le etichetez si le pastrez in beci.

    RăspundețiȘtergere
  35. Tone Ioana
    Eu păstrez conservele în borcane cu capace noi, în pivnița casei care este aerisita, temperatura este ideală pentru conserve atât vara, cat si iarna, le păstrez cu succes chiar până la al doilea sezon. Un mic secret : Am aici si o floare numită liliacul păcii, care rezista la întuneric si absoarbe umezeala din aer.

    RăspundețiȘtergere
  36. Folosesc numai legume de buna calitate fara pete , si neaparat puse la bain-marie sau in cuptor pentru pastrare mai indelungata!In acest fel ,conservele de legume,sau de fructe rezista si 2-3 ani fara probleme!

    RăspundețiȘtergere
  37. Cind pun varza pentru iarna o crestez la cotor si pun la fiecare varza o bucata de hrean,astfel tine pina vara fara probleme,raminind la fel de ferma!Si bineinteles o lingura de sare grunjoasa la fiecare litru de apa,marar,o gutuie si sfecla rosie pentru culoare!

    RăspundețiȘtergere
  38. Tone Florin Valentin
    Adaug la conservele mele deasupra borcanului frunze de sfecla sau telina pentru a le mentine tari, de exemplu la castraveti, gogosari, dovlecei, gogonele.

    RăspundețiȘtergere
  39. Constantin Cristian: Atunci cand pregatesc conservele pentru iarna, aleg legumele si fructele sanatoase, le curat bine, le portionez si ma apuc de treaba, un secret al meu este ca le pun in borcane imediat ce le-am pregatit, adaug cele necesare si le fierb la bain-marie pentru a se pastra mai bine.

    RăspundețiȘtergere
  40. Ragea Ioan Cristian25 octombrie, 2016 21:36

    Chiar daca sunt barbat,una din pasiunile mele este bucataria.De aceea voi incerca cu siguranta aceasta reteta .Felicitari doamna Postolache.
    Sper sa fie pe placul dvs reteta mea.
    Pentru a obtine un ketchup de casa gustos, aromat si fin, la amestecul de rosii si ardei capia care sunt ingredientele de baza, adaug ceapa tocata, morcov maruntit, o bucata de telina , condimente intr-un saculet de panza doar pentru aroma (boabe de piper, foi de dafin, cuisoare, cimbru, ardei iute), zahar si neaparat otet de mere. La final compozitia se trece prin blender, se pune fierbinte in borcane sterilizate, se toarna deasupra un strat de ulei, se capseaza si se tine in paturi pana la racirea completa.

    RăspundețiȘtergere
  41. Wau,multumesc mult pentru premiu!!!!!Nu ma asteptam!!!!!!Mi-ai facut ziua mai frumoasa!

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes