ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

4 iul. 2014

Mic dejun sanatos cu iaurt, grau, goji si pin


Intr-o era a poluarii, a fast-food-ului si a mancarurilor nesanatoase, din ce in ce mai multe persoane se orienteaza catre variantele sanatoase, dar care, totodata asigura necesarul de energie pentru intreaga zi.
Asa a aparut dejunul Kollath, o alternativa la alimentele procesate termic sau chimic pe care le consumam la primele ore ale zilei. Dejunul Kollath de la Solaris Plant există în trei variante: cea cu fructe deshidratate, cu goji si pin, precum și cu alune. Profesorul Werner Kollath, dietetician si doctor în medicina, a descoperit o metoda exceptionala de a face graul digerabil, fara niciun fel de prelucrare. Se pastreaza astfel proprietatile curative ale graului, iar acest mic dejun ofera un aport energetic complex. Graul in forma cruda este greu de digerat. Dr. Kollath a decis sa inmoaie peste noapte graul integral macinat intr-un vas de sticla sau lut. In acest proces se foloseste doar apa si rezulta un amestec semiferm, plin de enzime benefice celulelor.
Si fiindca Solaris m-a provocat la leapsa: "Incepe ziua cu Solaris!"  ii dau curs cu o reteta de mic dejun ce cu siguranta va fi pe placul vostru! 
Eu l-am combinat cu iaurt insa vin cu precizarea ca nu este recomandata asocierea cu produse lactate Pentru un gust mai bogat putem adauga banane, mere, afine, stafide, zmeura, capsune, fragi, gutui, mure; indulcim cu o lingurita de miere sau o picatura de stevia; putem adauga o lingurita de scortisoara, pentru un un plus de antioxidanti si un gust placut.






Ingrediente:

1 mic dejun Kollath cu goji si pin
200 ml iaurt
50 gr zmeura
50 gr coacaze rosii
1 lingura miere albine de salcam
1-2 caise





Mod de preparare:

Rasturnam continutul celor doua plicuri in cate un vas de sticla.




Adaugam apa plata cat sa le acopere si le lasam peste noapte sa se hidrateze.



Rasturnam intr-un vas ambele boluri, adaugam mierea, zmeura si coacazele si amestecam.




Intr-un pahar punem un strat de iaurt, un strat din amestecul de grau, iarasi iaurt si terminat cu amestecul de grau. Decoram cu crengute de coacaze rosii si o caisa taiata in sferturi pentru un plus de gust si de culoare.



Distribuie daca iti place:

2 comentarii :

  1. wooow, ce bine arata! si este exact pe stulul meu! te invidiez pentru bogatia aceea pe care o ai in camara de la Solaris! pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gustos si sanatos, ca toate produsele Solaris de altfel. Chiar sunt o comoara!

      Ștergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes