ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

23 iul. 2014

Clatite americane (Pancakes)


Sa pun drept clatitele astea americane nu mi s-au parut prea tentante pana acum, asa ca am tot amanat sa le incerc.  Cum in ultima vreme le-am tot vazut ridicate in slavi in dreapta si-n stanga am zis sa-mi satisfac totusi curiozitatea fiindca oricum trebuia sa le pregatesc ceva copiilor micul dejun si eram in pana de idei.
Si uite asa ne-am ales cu un turnulet de pancakes, pe care le-am scaldat generos cu miere de albine de salcam din productie proprie si zmeura proasat culeasa din tufele de zmeura ce anul asta au fost foarte darnice cu noi!
Copiii au fost foarte incantati, au mancat o portie cu miere si zmeura (un minitortulet, o sa vedeti voi la finalul postarii) si o clatita au mancat-o cu dulceata de zmeura. Si m-au rugat sa le mai fac si altadata!



Ingrediente:

2 oua
2 linguri zahar
400 ml lapte
300 gr faina
1 lingurita praf copt
1 lingurita bicarbonat






Mod de preparare

Punem intr-un vas laptele, zaharul si ouale si amestecam pana la omogenizare.



Adaugam faina, bicarbonatul si praful de copt si  omogenizam compozitia.



Trebuie sa obtinem un aluat ca o smantana, care curge, un aluat mai gros decat la clatitele clasice.



Punem o tigaie antiaderenta pe aragaz ca sa se incalzeasca apoi o ungem cu putin unt (eu nu am avut si am folosit un strop de ulei). Turnam cu un polonic din compozitie in mijlocul tigaii. Clatita se va intinde singura.
Atentie, focul trebuie sa fie la minim, astfel se vor arde.



Clatita va incepe sa faca bule la suprafata, semn ca trebuie intoarsa.



O intoarcem usor cu ajutorul unei palete si o lasam sa se coaca si pe cealalta fata.



Asezam clatitele una peste alta pe un platou, asezam deasupra zmeura si turnam deasupra mierea de albine.  Dupa preferinte le puteti asezona cu dulceata, sirop de artar, fructe proaspete, sos de ciocolata, frisca, etc. 
Din ingredientele date mi-au iesit 10 clatite cu diametrul de cca 18 cm. 


Distribuie daca iti place:

11 comentarii :

  1. Exact aceeasi reteta o folosesc si eu si e fabuloasa. Stiu ca se servesc de obicei turnulet cu fructe, frisca etc deasupra insa noi le preferam altfel. Daca e in sezonul cald prepar un gem mai putin legat din ce fructe se gasesc pe piata si il pun pe fiecare clatita in parte, turnand si putin din zeama de la gem pt insiropare. Iese un deliciu! Eu mai prepar si varianta sarata servindu-le cu carnaciori prajiti si/sau branza. Ema

    RăspundețiȘtergere
  2. bicarbonat de sodiu sau de amoniu?

    RăspundețiȘtergere
  3. Am facut si eu urmand reteta, numai ca am avut un pic mai mult lapte si l-am pus pe tot, n-am avut praf de copt si am pus bicarbonat mai mult, iar faina am pus-o din ochi dupa sfatul ca seamana cu o smantana(fiind dupa renovare nu am gasit cu ce sa o masor). Zaharul am pus jumatate pudra cu vanilie jumatate tos, tot nemasurat. Chiar si asa(si fara ulei sau unt, pe cratita ceramica) au iesit fabuloase. Am avut emotii, pt ca am facut si la plita cu inductie, dar fiindca au fost bine descrisi pasii, a iesit bine. Multumesc pt reteta.

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte bune,o reteta simpla chiar sinpentru mine (copil),i-am facut mamei si a fost incantata,le-am servit cu Finetti

    RăspundețiȘtergere
  5. oua intregi sau doar galbenusul la ou?

    RăspundețiȘtergere
  6. O sa folosesc si eu reteta azi.
    Multumesc :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Foarte bune au iesit...multumesc de reteta :*

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes