ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

15 iul. 2011

Pandispan cu visine

Pandispanul cu visine, desi una dintre cele mai simple prajituri, pentru multe gospodine este o adevarata piatra de incercare, cel mai adesea plangandu-se ca pandispanul li se lasa dupa coacere.
Si totusi pandispanul iese foarte bine, chiar si fara praf de copt, cu conditia sa respectam cu strictete cateva reguli simple. Este foarte important sa mixam bine ouale, pana cand compozitia se albeste, devine cremoasa si zaharul este complet topit. Faina sub nici o forma nu o vom incorpora cu mixerul ci neaparat cu o spatula sau o lingura de lemn, cu mare atentie sa nu se lase compozitia. Apoi in primele minute sub nici o forma nu deschidem cuptorul, iar dupa ce s-a copt nu supunem pandispanul socului termic, (adica sa il scoatem de la cald si sa il ducem la rece) fiindca se va lasa.


Ingrediente pandispan cu visine

8 oua
8 linguri zahar
8 linguri faina
500 g visine
 
Mod de preparare pandispan cu visine
 
Mixam ouale cu zaharul pana cand compozitia devine cremoasa iar zaharul este topit complet. Adaugam faina si amestecm cu ajutorul unei spatule, cu miscari circulare, pana cand este incorporata complet in crema de oua. Turnam compozitia astfel obtinuta in tava tapetata cu hartie de copt si nivelam. (dimensiuni tava 25*35).

Scoatem samburii visinelor, le lasam la scurs intr-o sita, apoi punem visinele pe toata suprafata prajiturii. Ca sa nu se duca la fund va recomand sa le amestecati mai intai cu o lingurita de faina. Eu nu am pus faina, si dupa cum se observa visinele mele s-au dus aproape toate la fund.

Coacem pandispanul in cuptorul preincalzit, la 180 grade, pentru circa 30 minute. Atentie, in primele 15 minute nu deschidem deloc usa cuptorului.

Cand este gata este important sa nu il supunem unui soc de temperatura, ca sa nu se lase. Eu il las in tava, acoperit cu un prosop curat 10-15 minute si apoi il scot.

Cand s-a racit complet il putem taia cuburi.


Distribuie daca iti place:

4 comentarii :

  1. Prajitura cu visine ramane in top in acest sezon. Usor de facut si foarte gustoasa.

    RăspundețiȘtergere
  2. ati uitat sa spune-ti cand adaugi faina

    RăspundețiȘtergere
  3. Se poate ”pandispan” fara sa desfaci ouale (albusuri - galbenusuri) si albusurile batute singure si apoi cu zahar?
    Se pare ca se poate, dar parca tot nu-mi vine-a crede...

    RăspundețiȘtergere
  4. Cam cat timp trebuie lasat la cuptor ? vreo 40 de minute ?

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes