ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

24 mai 2020

Tarta rustica cu capsuni


 Cea mai mare bucurie a sezonului sunt capsunile, atat de iubite atat de adulti, cat si de copii. Si cum copiii mei adora capsunile, dulciurile cu capsuni sunt printre preferatele lor, iar aceasta tarta cu capsuni este de departe printre preferate! 
Va recomand si tarta cu capsuni si crema de vanilie, sau tarta cu crema de ciocolata si capsuni. Mai multe retete de tarte gasiti aici. Mai multe retete cu capsuni gasiti aici.

Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici
Ma gasiti si pe instagram aici.


Ingrediente tarta rustica cu capsuni

pentru aluat

100 gr unt
100 gr zahar pudra
1 ou
6 linguri apa
250 gr faina

pentru umplutura

500 gr capsuni
2 linguri zahar
1 lingura amidon

pentru uns

1 galbenus
1 lingura lapte
1 lingura zahar tos



Mod de preparare tarta rustica cu capsuni

Spalam capsunile, le indepartam coditele si le taiem felii putin mai groase.


Le punem intr-un bol si le amestecam cu zaharul tos si amidonul.


Pregatim aluatul pentru tarta. Modalitatea de preparare a aluatului, in imagini pas cu pas, o gasiti aici. (click pe cuvantul subliniat pentru reteta) Intindem o foaie de aluat,  nu foarte subtire, de preferat direct pe foaia de copt, fiindca aluatul este destul de sfaramicios.


Asezam in mijlocul foii capsunile. Taiem putin marginile, rotunjindu-le, indepartand astfel excesul de aluat.


Suprapunem cu grija marginile peste capsuni, de jur imprejur. La mine aluatul s-a mai rupt pe ici pe colo, ceea ce nu a fost foarte bine, fiindca pe acolo s-a scurs din sucul din capsuni in tava.


Ungem marginile tartei cu galbenus batut cu lapte si presaram zahar tos .


Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade, pentru circa 30 minute. Lasam sa se raceasca apoi o taiem felii.  Puteti servi tarta alaturi de o portie de inghetata de vanilie.


Distribuie daca iti place:

Un comentariu :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes