ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

8 apr. 2014

Tort cu morcovi si zahar brun


Tortul asta mi-a atras atentia de cum l-am vazut la Nico si nu am avut liniste pana nu l-am executat. Evident copiii au fost cei mai incantati. Au admirat morcoveii si au devorat tortul.  Crema fina de branza se potriveste perfect cu textura si gustul tortului, data viitoare cu siguranta voi face ceva mai multa crema. 
Va las in compania retetei si va invit sa vizitati blogul Secretele bucatariei noastre, veti gasi retete de Pasti, retete de post, si  multe retete traditionale slovace, cu siguranta veti gasi ceva pe placul vostru acolo!


Ingrediente:

250 gr faina
250 gr morcov ras
150 gr nuci
150 gr zahar brun
100 gr stafide
1 lingurita scortisoara
1 plic praf copt
4 oua
250 ml ulei
esenta rom

pentru crema:

250 gr crema de branza
75 gr unt nesarat
80 gr zahar pudra
vanilie

pentru decor:

150 gr martipan
furnici de ciocolata
colorant alimentar verde 
colorant alimentar portocaliu




Mod de preparare:

Punem intr-un vas faina, nucile prajite usor in cuptor si apoi macinate, morcovul ras, zaharul brun, scortisoara  si stafidele care au fost prelabil hidratate cu o lingura esenta rom.



Amestecam ingredientele, adaugand si praful de copt. 



Frecam ouale cu uleiul ca la maioneza si cand obtinem o compozitie omogena turnam amestecul de oua peste ingredientele solide.



Omogenizam compozitia. dupa caz mai puteti adauga scortisoara sau esente.



Turnam compozitia in tava de tort cu margini detasabile (dimensiuni forma 22 cm).



Dam la cuptor pana se rumeneste. La mine s-a rumenit putin mai tare pe fund din cauza cuptorului. 




Pregatim crema. Mixam untul moale cu zaharul pudra si mierea apoi adaugam crema de branza si vanilia. Mixam pana obtinem o crema fina.




Din martipan vom modela morcovii. Eu am fololosit martipan de la dr Oetker, o parte l-am colorat cu portocaliu, celalta parte cu verde. Cu un cutitas am facut striatiile morcovilor ca sa para cat mai reali.




Am imbracat tortul in crema si cu ajutorul unui "pieptene" special pentru torturi am facut cateva striatii, apoi am asezat deasupra morcovii din martipan. Fiindca mi-a mai ramas putin martipan verde am modelat firicele de iarba pe care le-am asezat la baza tortului, si am presarat de jur imprejur furnici de ciocolata care reprezinta pamantul.




Distribuie daca iti place:

5 comentarii :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes