ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

18 apr. 2010

Pui Sichuan



Fiindca ador mancarea chinezeasca am ales ca in acest weekend sa pregatesc Pui sichuan,un fel de mancare pe cat de simplu atat de gustos.

Cu ocazia asta vreau sa va prezint si Condimentele Bart cele care au dat un plus de gust si savoare acestui fel de mancare.O combinatie reusita de arome exotice, Condimentele Bart pe langa faptul ca sunt neasteptat de gustoase vin intr-un ambalaj care ajuta aroma sa se pastreze multa vreme si sunt si economice.De regulam ca sa gatesc un fel de mancare chinezeasca(si nu numai) cumparam pliculete peste pliculete de condimente, incarcam inutil si dulapurile si cheltuiam si foarte multi bani . Condimentele Bart vin in ajutorul gospodinelor,prin combinatii de arome unice,ce dau mancarii un gust incredibil de bun.

Pe site-ul lor :http://www.ctscorner.ro/ puteti gasi o variata gama de condimente de la banalele sare si piper nelipsite de la orice fel de mancare,pana la combinatii indraznete cum ar fi ierburile de provence, 5 arome chinezesti,condimente indiene, marocane si multe alte delicatese.Pentru alte detalii si comenzi accesati aici:http://www.ctscorner.ro/





Ingrediente
1 lingurita Condiment 5 arome chinezesti
1 lingurita Sos 5 arome chinezesti
1 lingurita Piper Sichuan
1 piept pui
1 morcov
2 ardei grasi
1 legatura ceapa verde
sos soia
50 gr amidon
3-4 linguri ulei de masline




Mod de preparare


Se taie fasii pieptul de pui si se lasa la marinat in sos de soia cca 30 minute.





Se scoate puiul din marinata,se tavaleste prin amidon si se prajeste 3-4 linguri ulei de masline,doar pe jumatate.


Se taie fideluta morcovul ,ardeiul si ceapa.




Se adauga peste pui si se lasa 2-3 minute cat sa se inmoaie foarte putin legumele.




Se completeaza cu apa si se adauga
Condimentele Bart




Se lasa sa fiarba pana sunt facute legumele si scade putin sosul.Noi am servit cu orez cu legume.


Distribuie daca iti place:

15 comentarii :

  1. Arata delicios...dar pare destul de complicat de realizat!

    RăspundețiȘtergere
  2. Maria,ba chiar deloc, a fost chiar simplu de tot.prajesti puiul, pui legumele si apa, adaugi condimentele si gata.Eu zic ca bucataria romaneasca e muuult mai complicata!

    RăspundețiȘtergere
  3. vio draga mea,lui five spices,nu-i mai spune 5 arome ci 5 condimente,ca am patit la carciuma ,cand am cerut vaca cu 5 arome,au venit cu ceva ce mi-au zis ca alea 5 arome sunt morcov,ghimbir si nu stiu ce alta leguma.spices inseamna condimente ,nu arome.iarta-ma de precizare,dar se impune.ca eu asa am patit,si nu numai intr-un singur loc.e condimentul meu preferat la anumite mancaruri chinezesti sau stil chinezesc,atata doar ca trebuie sa aveti grija ca e foarte aromat si ,ca si la tarhon de altfel,mancarea se transforma in parfum.acuma ce-i drept e ca depinde si de cat de vechi e condimentul si cat s-a evaporat din aroma.
    vio draga,un premiu te asteapta la mine pe blog.daca iti face placere,te rog sa treci sa ti-l ridici.

    RăspundețiȘtergere
  4. Pansy, de data asta sunt nevoita sa te contrazic.E foarte adevarat ca spices inseamna condimente dar i se spune 5 arome fiindca are aromele:dulce ,acru,sarat,picant si amar.Am dat si un search pe google Uite descrierea de pe Wikipedia:"Cinci-condimente pulbere este un amestec de cinci condimente. Aceasta cuprinde toate cele cinci arome de dulce, acru, amar, picant, si sarat. Este populară în bucătăria chinezească, dar, de asemenea, utilizat şi în alte asiatice gastronomie. "
    Acuma hai ghimbirul sa zicem ca ar putea fi aroma, dar morcovul...ma indoiesc.
    Iti multumesc din suflet si pentru premii, o sa trec ceva mai tarziu sa le ridic!

    RăspundețiȘtergere
  5. Une recette très appétissante.
    je note.
    A bientôt Vio.

    RăspundețiȘtergere
  6. Premii la alegere te asteapta la mine pe blog.

    RăspundețiȘtergere
  7. Maria, sunt onorata sa primesc aceste premii, o sa trec mai tarziu sa la ridic

    RăspundețiȘtergere
  8. Buna... multumesc pentru delicioasele retete... O ploaie de premii te asteapta la mine pe blog... Te pup...

    RăspundețiȘtergere
  9. Multumesc mult Felis.Voi trece mai tarziu sa ridic premiile!

    RăspundețiȘtergere
  10. vio,nu zic ca n-ai dreptate,dar arome e mai restrictiv,referindu-se numai la miros,pe cand condimente e mai larg,implicand si gustul.hai sa le zicem 5 mirodenii !eu de fapt vroiam sa-ti povestesc patania dintr-o carciuma asa zis chinezeasca.

    RăspundețiȘtergere
  11. Nu stiam ca dulce, sarat, acru etc sunt arome.... cand ma gandesc la aroma ma gandesc ca o percep intai dupa miros si mai apoi se poate completa si datorita gustului. E ca si cum ai spune ca zaharul are o aroma dulce... sau poate nu inteleg eu bine ce vrei sa spui cu cele cinci arome.

    RăspundețiȘtergere
  12. Anonim cinci arome chinezesti este un condiment, daca te uiti mai sus intr-un comentariu am explicat unei prietene cum e cu aromele si am exemplificat cu un citat din wikipedia

    RăspundețiȘtergere
  13. imi place foarte mult ce ai pregatit tu aici....salvat, urmeaza sa-l fac si eu :))

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes