ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

4 mar. 2022

Tort Fererro Rocher


Tortul Fererro Rocher l-am facut in ianuarie, cand l-am sarbatorit pe Stefan, si am ales ciocolata, Nutella si bomboanele Fererro Rocher pentru ca toate trei sunt preferatele lui.  A fost o zi de nastere putin atipica, pentru ca s-a nimerit exact in perioada in care am fost in izolare, dupa un test pozitiv al sotului, si, chiar daca Stefan nu a putut avea invitati, am marcat aceasta zi ca pe toate celelalte aniversari: am servit masa in sufragerie, am avut meniu de petrecere, sampanie, tort, muzica si baloane! Am cantat la multi ani, a primit cadouri si a suflat in lumanari, am mancat, am dansat, ne-am jucat, si categoric a fost o zi minunata pentru el! Mai greu a fost sa ne luptam patru persoane cu un singur tort, dar nu ne-am lasat si in cateva zile l-am dovedit!
Tortul Fererro Rocher este un tort delicios, foarte consistent, un tort plin de calorii, dar deosebit de gustos. Ce-i drept e putin cam costisitor, atat bomboanele Fererro Rocher cat si Nutella costa destul de mult, insa merita pe deplin, mai ales daca aveti copii care iubesc ingredientele reunite in acest tort.  

Va recomand si tortul Egiptean, tortul Dobostortul cu nuci si crema de whiskey sau tortul cu crema caramel si pralina. Mai multe retete de tort gasiti aici.  (click pe cuvintele subliniate pentru a ajunge in pagina retetelor)

Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici sau pe instagram aici



Ingrediente tort Fererro Rocher

pentru blat
 
5 oua
200 g zahar
200 g alune macinate
2 linguri cacao
2 linguri faina
1 lingurita praf copt

pentru crema

200 g unt
200 g ciocolata
200 g nutella
5 bomboane Fererro Rocher

pentru decor

 200 g nutella
100 g alune macinate
8 bomboane Fererro Rocher


Mod de preparare tort Fererro Rocher

Vom pregati mai intai blatul. Mixam albusurile pana devin ferme. Adaugam zaharul si mixam pana cand obtinem o bezea.

Adaugam galbenusurile si le incorporam cu ajutorul unei spatule, cu grija ca sa nu se lase bezeaua.

Adaugam faina, cacao si praful de copt si le incorporam.

Adaugam alunele macinate.

Impartim aluatul in doua si coacem cele doua blaturi pe rand. Daca doriti puteti coace si toata cantitatea insa e mai greu de feliat, asa ca eu am preferat sa le coc pe rand.
Turnam compozitia in forma de tort tapetata cu hartie de copt. (diametru forma 24 cm)

Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 g, pentru circa 10-15 minute. Blatul trebuie sa aiba consistenta usor umeda, daca il coaceti mai mult decat trebuie va deveni uscat, si cum acest blat nu se insiropeaza, nu va fi tocmai placut.

Pregatim apoi crema. Mixam untul moale si adaugam Nutella si ciocolata pe care am topit-o in prealabil si am lasasat-o sa se raceasca. Sub nici o forma nu adaugam ciocolata calda sau fierbinte.
Mixam pana la omogenizare. Pastram deoparte cateva linguri pentru decor, si le lasam la frigider.


Boamboanele Fererro Roche le vom taia bucati cu ajutorul unui cutit bine ascutit. Eu am folosit 5 bomboane pentru crema. Ca sa poata fi taiate usor le-am introdus mai intai un minut in congelator. 


Adaugam bucatile de bomboane in crema si le incorporam.

 Incepem asamblarea torului

Punem blatul pe un platou, cu fata in jos.

Asezam jumatate din crema deasupra si nivelam.

Asezam al doilea blat, apoi adaugam restul de crema si nivelam.

Imbracam lateralele cu nutella.

Si tapetam apoi de jur imprejur cu alunele macinate. eu am folosit alune prajite fara coaja si fara sare.

Crema pe care am pastrat-o la frigider o mixam putin, apoi o punem intr-un pos si spritam cateva aveline deasupra tortului, de jur imprejur. Asezam apoi pe fiecare dintre ele cate o bomboana Fererro Rocher. Dam la frigider.


Inainte de servire vom scoate tortul cu cel putin 30 minute inainte din frigider, si il pastram la temperatura camerei. Taiem feliile cu un cutit foarte bine ascutit, eventual trecut in prealabi prin flacara aragazului.



Distribuie daca iti place:

8 comentarii :

  1. Arată superb 🤤..trebuie să fie la fel de bun.

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata superb, sunt sigura ca e tare bun , o sa il incerc curand ! Multumesc de reteta !

    RăspundețiȘtergere
  3. Da frumoase poze,dar și după 30 min.tot nu s-a copt, 👎

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In acest caz, fie cuptorul dvs are o problema, fie ceva nu ati facut dvs corect. E un blat subtire, in 30 minute, chiar si la un cuptor pe butelie sau pe gaz, darmite la unul electric, chiar nu are cum sa nu fie copt!

      Ștergere
  4. Buna arata superb...alunele se pot inlocui cu nuca?
    Blatul nu se insiropeaza?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos! Nu, blatul nu se insiropeaza, el are consistenta usor umeda, trebuie doar sa aveti grija sa nu il coaceti in exces, ca sa nu devina uscat. 🤗

      Ștergere
  5. Bună. Dacă se coace tot câte min se lasă. Mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes