ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

26 oct. 2017

Chef pentru o zi, o experienta inedita!



Nu stiu daca va mai amintiti, dar in primavara am gazduit pe blog concusul Chef pentru o zi, un concurs ce s-a desfasurat in toate orasele din Romania in care exista magazine Selgros. Eu am reprezentat Galatiul, iar juriul, format din doua bloggerite talentate: Oana Igretiu si Laura Laurentiu dar si chef  Liviu Preda, a desemnat-o castigatoare pe Smadu Natalia.
M-am bucurat, pentru ca o stiam din online, Natalia avand si ea un blog culinar, dar  avusesem ocazia sa ne intalnim si in viata de zi cu zi. Ei bine, in urma acestui concurs, Natalia a castigat un robot de bucatarie profesional, dar si oportunitatea de a fi chef pentru o zi in bucataria unui restaurant. 
Evenimentul organizat de Selgros s-a desfasurat ieri, intr-o locatie foarte cunoscuta si apreciata in Galati, Gossip Cafe, un restaurant cu muzica buna si mancare excelenta, unde am avut parte de o primire foarte calduroasa.





Din partea Selgros ne-a insotit domnul Raducu Lazurca, consilier relatii cu clientii, care s-a asigurat ca totul este in perfecta ordine si ca avem tot ceea ce avem nevoie pentru ca reusita evenimentului sa fie asigurata.
Atat pentru mine cat si pentru Natalia a fost o experienta inedita, aflandu-ne pentru prima data in bucataria unui restaurant. Am avut placerea sa o cunoastem pe Chef Gina Condurache, cu care am povestit de parca ne-am fi cunoscut de-o viata, asadar am avut parte de o zi placuta si relaxanta.
Gina este o persoana deosebita, atat ca om cat si din punct de vedere profesional. Lucreaza in bransa de la 17 ani, a avut-o drept mentor pe Lungu Cerasela si a participat la mai multe competitii culinare de unde s-a intors cu premii si medalii. A incercat sa isi deschida o afacere pe plan local, sa gateasca pntru acasa, din pacate Galatiul este un oras cu posibilitati limitate asa ca afacerea nu a avut succes, iar acum lucreaza de 5 ani la Gossip Cafe si pregateste diverse evenimente. 
Este foarte pasionata de ceea ce face si asta se simte in gustul mancarii pe care o pregateste!


La primul fel a pregatit ceva deosebit, bonbon de gorgonzola si am reusit sa surprind cateva imagini din timpul prepararii. Natalia a dat si ea o mana de ajutor iar Gina a fost foarte draguta si a impartasit cu noi reteta, asa ca in weekend intentionez sa le pregatesc si eu acasa.


 Au fost absolut minunate, iar sosul cu miere, coniac si stafide ce le-a insotit au desavarsit gustul!



 La felul principal ne-am delectat cu cel mai bun peste pe care eu l-am mancat vreodata si al carui gust cu siguranta nu il voi uita prea curand: butterfish cu orez salbatic si ardei aromat. Preparat simplu, dar de o savoare nemaipomenita, perfect facut, pestele a fost o adevarata  incantare si s-a potrivit perfect cu orezul ce l-a insotit.



Desertul, de care s-a ocupat doamna Sanda, a fost unul deosbit de bun si aromat, un desert libanez cu lapte, banane si apa de trandafiri. Si-a facut loc cu greu insa efectiv nu aveai cum sa il lasi in farfurie, atat era de gustos.


Evident de la masa nu putea lipsi vinul, mai ales ca la Selgros, asa cum stiti si voi probabil, gasiti cele mai bune vinuri! Ne-am delectat cu un vin bun de Jidvei, un vin demisec ce s-a potrivit perfect cu meniul si pe care vi-l recomand cu drag!
Seara la cina ni s-au alaturat si domnul Bogdan Chelariu, director magazin, domnul Adrian Tarbuc, sef departament relatii cu clientii, domnul Raducu Lazurca, consilier relatii cu clientii ,  dar si invitatii Nataliei: sotul si baitelul ei de patru ani dar si rudele apropiate si prietenii. Atmosfera a devenit din ce in ce mai prietenoasa, s-a ras, s-a glumit, evident am ciocnit si-un pahar de vin si timpul a trecut fara sa ne dam seama.




La final domnul director i-a inmanat Nataliei si premiul, robotul de bucatarie profesional, incheind astfel o zi perfecta. A fost o zi minunata, o experienta deosebita din care cu siguranta atat eu cat si Natalia am avut multe de invatat!


Distribuie daca iti place:

2 comentarii :

  1. A fost o zi și o experiență frumoasa , am întâlnit oamenii frumoși și deschiși iar seara a fost minunata! Mulțumesc tuturor care au contribuit la aceasta și desigur gazdei blogului care e o Doamna de nota 10 ��

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc pentru cuvinetele frumoase, sentimentul este reciproc. A fost o experienta nemaipomenita pe care mi-ar placea sa o repet oricand!

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes