ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

7 ian. 2014

Implicarea copiilor in bucatarie, de la real la virtual!



Dupa cum multi dintre voi probabil stiti deja, sustin implicarea copiilor in bucatarie, fie ea chiar si virtuala, prin intermediul unor jocuri de gatit, jocuri ce sunt menite sa ii ajute in dezvoltarea aptitudinilor culinare si sa le stimuleze inteligenta.  


Nu pierd nici o ocazie de a-i implica pe cei mici in bucatarie, fie ca e vorba de curatat legume, de framantat aluat, sau decupat fursecuri, dar pe langa implicarea la propriu, in bucatarie, exista si aceasta varianta, relaxanta si pe gustul copiilor de altfel, implicarea online, prin intermediul jocurilor de gatit. Desi se adreseaza in general copiilor, jocurile sunt accesibile oricarei categorii de varsta, de ce nu, chiar si copilului din noi !
Toate fetitele isi imagineaza adeseori ca sunt mamici, ca isi ingrijesc bebelusii, le pregatesc masa, ii hranesc, ii leagana sa adoarma, le vegheaza somnul.

Astazi vreau sa va povestesc despre un joc de gatit foarte frumos si educativ, un joc prin intermediul caruia ii veti da ocazia fetitei sa fie o mamica responsabila si sa invete sa prepare clatitele. Gateste Clatite este un joc palpitant de gatit in care veti avea de facut o reteta destul de usoara dar delicioasa. Aceasta este un desert foarte bun la care veti avea foarte putin de lucru. Jocul nu este foarte dificil deoarece vi se va arata tot ce trebuie sa faceti, dumneavoastra trebuie doar sa urmati cu atentie instructiunile si totul va iesi ca la carte. Inainte sa incepeti jocul va puteti uita si la reteta in caz ca vreti sa invatati pasii pe care trebuie sa ii urmati sau daca vreti sa cunoasteti ingredientele de care aveti nevoie. Odata jocul inceput trebuie sa urmati instruciunile cu ajutorul mouse-ului. Va va aparea o sageata rosie care va va indica tot ce trebuie sa faceti in bucatarie.

Eu zic ca merita sa lasati copii sa joace acest joc, iar apoi sa puneti in practica, impreuna, in bucatarie ceea ce au vazut, cu siguranta vor fi foarte incantati iar joaca lor va deveni astfel utila, dezvoltandu-le de mici pasiunea pentru arta culinara, pasiune ce cu siguranta va dainui in timp! In plus e un joc ce le pune la incercare perspicacitatea, si le dezvolta inteligenta. Ii familiarizeaza cu ingredientele si cu modalitatea de preparare a clatitelor.
Marele avantaj va fi ca pana si cei mai mofturosi copii vor manca cu mare pofta clatitele preparate chiar de ei, asa cum au invatat de la acest joc, iar mamicile vor scapa de o grija in plus! 



Distribuie daca iti place:

3 comentarii :

  1. Buna, Vio si La multi ani!
    Pare simpatic jocul :)
    In general nu sunt mare amatoare de jocuri online insa daca sunt utile si inveti ceva din ele sunt de acord cu ele.
    Am scris asta si intr-un articol pe blog http://lecturidemamica.wordpress.com/2013/12/29/jocurile-online-pro-sau-contra/ ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa este, e simpatic si inofensiv! Eu sunt de acord cu jocurile pana la un anumit punct, mai ales ca fiica-mea este destul de mica inca. Atat timp cat sunt educative si le joaca sub atenta mea supraveghere si o anume perioada de timp nu am nimic impotriva! Dar am o mare problema cu cele ce implica violenta!

      Ștergere
  2. In cazul meu jocurile cu mancare sunt o alternativa foarte buna!

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes