ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

18 feb. 2017

Madeleine (madlene) cu zmeura


Madeleine sau madlene sunt niste prajiturele mici, pe baza de unt, originale din Franta. Cu timpul ele s-au raspandit pretutindeni in lume si in prezent se gasesc in sute, poate chiar mii de variante.
Sunt nemaipomenit de gustoase, sunt ideale la micul dejun alaturi de ceai, cafea sau lapte dar merg perfect si pentru pachetelul copiilor. Eu am facut doua portii in aceeasi zi, copiii efectiv le-au adorat si au disparut ca prin minune, cu greu am dosit cateva ca sa ramana pentru a doua zi la pachetel.
Eu le-am facut cu zmeura fiindca o adora copiii dar puteti foarte bine sa le faceti simple, cu stafide, cu picaturi de ciocolata, sau orice altceva va place.
Reteta este din cartea de bucate a Sandei Marin, o carte de bucate pe care orice gospodina ar trebui sa o aiba in casa! 




Ingrediente madelaine (madlene) cu zmeura (pentru 27 bucati):

3 oua
125 gr zahar
125 gr faina
125 gr unt 82%
1 lingurita extract de vanilie




Mod de preparare madelaine (madlene) cu zmeura:

Mixam ouale cu zaharul pana cand zaharul este topit complet si compozitia devine cremoasa. Adaugam extractul de vanilie. Puteti folosi si semintele unei pastai de vanilie sau in lipsa esenta de vanilie sau zahar vanilat. Adaugam faina si amestecam pana la omogenizare.
Incalzim untul pana la punctulde fierbere si il lasam sa se racoreasca. Turnam apoi cu grija untul peste compoziti avand grija sa nu adaugam si zerul care va ramane de la unt. Il incorporam.
Adaugam zmeura. Eu am folosit zmeura congelata si fiindca era foarte mare am sfaramata in prealabil. Nu trebuie decongelata pentru ca ar colora aluatul.


Ungem forma de madeleine cu putin unt topit si umplem cam trei sferturi din fiecare cavitate cu aluat. Nu le puneti pline fiindca ele vor mai creste putin si la copt.
Daca folositi o forma metalica va trebui sa tapetati cu faina, daca folositi forma de silicon untul e suficient. Eu o prefer pe cea din silicon, se comporta foarte bine atat la copt cat si la spalat este mai mult decat rezonabila la pret si o gasiti in mai toate supermarket-urile mari sau o puteti comanda online aici. (click pe cuvantul subliniat)


Coacem madelainele in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 15 minute.


Le scoatem din forma si le lasam sa se raceasca. optional le puteti pudra cu zahar.


Distribuie daca iti place:

6 comentarii :

  1. Sunt nedumerita, de ce ? madlene din tava de silicon sunt bine rumenite pe toata suprafata iar cele din fotografia de prezentare au doar marginea putin coapta iar suprafata de un galben frumos cu fructele in evidenta. Nu cumva timpul de coacere trebuie sa fie mai mic ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Risipesc eu misterul, practic cel care il vezi tu deasupra este fundul prajiturii :) ele la copt sunt cu fundul in sus, dupa ce se coc le intoarcem si partea cu striatii va fi deasupra. Sper ca acum esti dumirita :)

      Ștergere
  2. Buna, ma uit la forma ta si par mai adanci gaocile pt.madlene.Eu am niste forme din silicon pt chec si pt blat tort si nu-mi place cum se coc.Se arde cam repede checul.Cu stima, Violeta
    p.s.am sa vad unde gasesc niste forme cat de cat de calitate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acum cu coptul poate fi si vina cuptorului, nu stiu ce sa zic. Eu foarma am luat-o din Auchan si a costat doar 9 lei. Am vazut si pe emag, tot din silicon si la acelasi pret.

      Ștergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes