ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

30 dec. 2015

Decoratiuni pentru brad, din turta dulce


Anul acesta prietenii mei de la Dr Oetker m-au provocat sa impodobesc bradul cu decoratiuni dulci. Si cum mi-au pus la dispozitie tot ceea ce avem nevoie iar copiii au fost foarte incantati de idee ne-am si apucat de treaba.
Decoratiunile pentru brad din turta dulce nu numai ca au fost delicioase dar bradul a fost absolut minunat astfel impodobit. Cu siguranta si anul viitor il vom impodobi cu decoratiuni dulci!
Va recomand sa va inspirati pentru sarbatori si din Retetarul Dr Oetker  si va puteti incerca norocul pana pe 15 ianuarie si la Campania de iarna Dr Oetker unde aveti sansa sa castigati premii fabuloase: excursii, seturi de preparat si decorat masa de sarbatori si o masina in care sa incapa intreaga familie in drum spre lumea delicioasa.


Ingrediente:

pentru turta dulce:

500 gr faina
150 gr zahar pudra
125 gr miere de albine
150 gr unt
2 oua
1 lingurita bicarbonat de sodiu DrOetker
1/2 lingurita cacao Dr Oetker
1/2 lingurita scortisoara
1/2 lingurita nucsoara
1/2 lingurita ghimbir

pentru glazura:

2 albusuri
350 gr zahar pudra
2 lingurite zeama lamaie
2 lingurite amidon Dr. Oetker


pentru decor:

ornamente pentru prajituri Dr. Oetker
fulgi cocos Dr. Oetker
panglica subtire







Mod de preparare:

Modalitatea de preparare a aluatului o gasiti aici. Intindem aluatul nu foarte subtire apoi decupam diferite forme.


Asezam turta dulce in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit pentru 15 minute la 180 grade. In momentul in care este coapta turta dulce trebuie s aramana moale, nu trebuie s ase intareasca, e rumena doar putin pe fund.


Imediat ce am scos-o din cuptor dam gauri cu ajutorul unei forme mici. E neaparat necesar sa dati gaurile imediat fiindca apoi turta dulce se va intari. Nu va speriati, dupa cateva zile va fi moale si frageda si va ramane astfel chiar si dupa doua saptamani.  Am legat imediat turta dulce cu panglici inguste colorate (eu le-am cumparat din Lidl).


Preparam glazura royal icing. Modul de preparare al glazurii il gasiti aici.  Cu ajutorul unui pos cu dui subtire sau al unui creion pentru decor conturam figurinele din turta dulce cu glazura.


Imediat presaram fulgii de cocos peste ele. 


Scuturam excesul de cocos si figurinele vor parea ca au fost ninse.


Lipim ornamentele pentru prajituri de l DR. Oetker cu putina glazura dupa bunul plac. Operatiunea aceasta au facut-o copiii si au fost foarte incantati de idee.



Agatam decoratiunile in brad.


Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes