ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

31 dec. 2015

Cum se face aluatul pentru tarte aperitiv (pate brisee)?





 
Aperitivele sunt vedetele unei mese festive iar minitartele aperitiv sau mini quiche-urile vor face cu siguranta senzatie! Daca doriti sa fie si gustul pe masura aspectului aluatul frantuzesc, pate brisee, este cel mai potrivit, fraged, cu o consistenta minunata, un aluat cu care se lucreaza foarte usor daca respectati cateva reguli simple. 
Marele avantaj este ca puteti pregati aluatul dinainte (chiar si cu o luna) si il pastrati la congelator, asadar in ziua evenimentului nu va trebui decat sa il decongelati si sa pregatiti umpluturile. In privinta umpluturii numai imaginatia va poate impune limite, le puteti umple cu crema de branza, crema de ciuperci, pasta de ficat, mousse de somon afumat, salata de icre, salata de vinete, guacamole, pasta de avocado, pasta de masline si orice altceva va mai trece prin cap! 
Si ca sa obtineti un aspect de 5 stele puneti crema in cojile de tarte cu un pos cu dui stea si decorati fie cu feliute de somon afumat la mousse-ul de somon, cu fire de chives la crema de branza, cu fire de marar la cea de ciuperci, cu cateva bobite de icre de somon la  salata de icre sau ce credeti voi ca ar conferi un aspect placut tartelor.

Ingrediente:

250 gr faina
125 gr unt rece
50 ml apa foarte rece





Mod de preparare:

Untul rece, direct de la frigider, il taiem cuburi.


Adaugam faina, untul si apa (apa trebuie sa fie foarte rece, chiar si cu aschii de gheata) in vasul robotului de bucatarie si mixam pana ce untul este incorporat complet in aluat. Daca nu aveti un robot de bucatarie puteti framanta cu mainile, in acest caz framantati faina cu untul pana obtineti un auat nisipos si apoi adaugati apa rece, putin cate putin.


Formati o bila de aluat pe care o dati la rece cateva ore.


Scoatem aluatul si pe suprafata infainata il framantam pana obtinem un aluat fin si maleabil. 


Intindem aluatul in foaie nu foarte subtire.


Decupam cercuri cu circumferinta mai mare decat a formelor de tarta. 


 Asezam fiecare cerc de aluat in forma de tarta. Nu trebuie sa ungeti formele, datorita continutului de unt din aluat acesta nu se va lipi. 

Presam cu degetele toata suprafata .


Indepartam marginile.


Intepam aluatul pe toata suprafata cu o furculita ca s anu se umfle la copt. Dam la rece jumatate de ora si apoi le asezam in tava.


Coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru circa 15-20 grade atat cat sa se rumeneasca foarte usor pe fund.


Le lasam sa se raceasca cu fata in jos ca sa isi pastreze forma.


Dupa ce s-au racit le umpleti cu ce doriti.


Distribuie daca iti place:

6 comentarii :

  1. cat timp pot pastra cojile, vara si cum?

    RăspundețiȘtergere
  2. E prea multa faina ,am facut aluatul dupa aceasta reteta si au iesit tari ca betonul,iti spargi capul cu ele 😣😣

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca era prea multa faina nu ai fi putut intinde aluatul pentru ca nu ar fi fost maleabil. Tartele se intaresc daca stau prea mult la copt.
      Eu am facut aceasta reteta de sute de ori cu diverse tipuri de faina, intotdeauna au iesit fara probleme :) Totusi, pe viitor, daca vrei sa fii sigura de reusita pune mai putina faina la inceput apoi adaugi progresiv, putin cate putin, pana ajungi la consistenta optima.

      Ștergere
  3. Foarte aspectuoase m-au inspirat foarte mult Mulțumesc!!

    RăspundețiȘtergere
  4. cat timp pot pastra cojile si cum? Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu le pastrez in cutie de carton, cel mai mult le-am pastrat 5 zile, banuiesc ca merge si mai mult, dar nu am probat, asa ca nu pot garanta.

      Ștergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes