ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

6 oct. 2015

Spaghete carbonara


Spaghete carbonara, reteta originala, sunt niste paste simple, foarte populare in randul iubitorilor de paste si au la baza spaghete, guanciale (gusa de porc), pecorino si galbenus de ou. Cu timpul au aparut mai multe variante, care de care mai apetisante, cu smantana, cu legume, cu diverse branzeturi, cea mai populara ramanand insa varianta simpla.
Cel mai adesea guanciale este inlocuita cu pancetta si pecorino cu parmezan.
Va recomand si reteta de spaghete carbonara cu smantana, mai ales pentru iubitorii pastelor cu mult sos.

Daca nu gasiti pancetta puteti folosi bacon. Spaghete vi le recomand pe cele de la Barilla, iar parmezan va recomand Parmiggiano Reggiano. Galbenusuri daca aveti posibilitatea ar fi bine sa folositi de la oua de tara, sosul va fi mai cremos si culoarea va fi mai frumoasa. Daca ouale sunt mai mici puneti 5 sau sase galbenusuri.

Ingrediente:

250 gr spaghete
200 gr pancetta
150 gr parmezan
4 galbenusuri







Mod de preparare:

Rumenim pancetta in tigaie. Nu trebuie sa adaugati unt sau ulei, grasimea pe care si-o va lasa este suficienta.


Fierbeti pastele conform indicatiilor de pe ambalaj.


Scurgem pastele si le adaugam peste pancetta. Amestecam.


Batem galbenusul u parmezanul ras. Adaugam putin cate putin doua-trei linguri din apa in care au fiert pastele ( fierbinte) si amestecam imediat energic ca sa omogenizam. Turnam sosul astfel obtinut peste astele fierbinti. Puteti renunta la acest procedeu si amestecati doar galbenusul cu parmezanul insa exista riscul ca galbenusul in contact cu pastele fierbinti sa se transforme in omleta, in acest fel mi se pare mai sigur.


Amestecam pana ce pastele s-au imbibat cu sos.


Le servim fierbinti cu putin parmezan ras deasupra si optional cu piper negru proaspat rasnit. 


Distribuie daca iti place:

2 comentarii :

  1. Buna,Vio ! Te-am descoperit intamplator pe fbk. si ma bucur. Imi plac retetele tale si de-abia astept sa le incerc, sunt simple, cu putine ingrediente si....imi plac. Multumesc !

    RăspundețiȘtergere
  2. Am schimbat putin ingredientele sa ies mai ieftin la bani dar a iesit bine, foarte bun . am inlocuit pancetta si parmezanul cu bacon si cascaval .

    Buna reteta :) !!

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes