ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

16 feb. 2015

Sirop de ridiche neagra, remediu pentru tusea de orice fel!


In ultima perioada m-am tot confruntat cu o tuse rebela ce se incapataneaza sa nu ma lase in pace si cum medicamentele s-au dovedit nefolositoare de data asta, mi-am amintit ca tata isi facea sirop din ridiche neagra. Am pus  mana pe telefon si am aflat cum il prepara si am dat imediat fuga dupa ridichi la piata. Fiindca siropul nu a a vut gust chiar atat de rau am prins curaj si le-am dat si copiilor. Evident nu le-am spus ce e acolo, am turnat siropul de ridiche intr-o stigla goala de sirop si l-am administrat cu seringa de la Nurofen, au strambat putin din nas dar nu au avut prea mult de obiectat. Asadar din doar doua ingrediente am obtinut un sirop ieftin dar care s-a dovedit a fi foarte eficient!
Siropul de ridiche neagra este eficient in orice fel de tuse, seaca sau expectoranta si doza recomandata este de 3 pana la 6 lingurite intre mese pentru adulti iar pentru copii cate o lingurita de 3 ori pe zi.
Avand in vedere ca mierea nu este permisa in alimentatia copiilor decat dupa varsta de 1 an nici acest sirop nu este indicat pentru copii sub 1 an.
Va recomand sa incercati si siropul de catina.

 Ingrediente:

1 ridiche neagra mare
2 linguri miere albine naturala






Mod de preparare:

Spalam bine ridicheaapoi o stergem cu un prosopel. Taiem un capacel in partea de jos pentru ca ridichea sa nu se rastoarne si o asezam pe o farfurie. Taiem si in partea de sus  un capac dupa care scobim cu o lingura pana obtinem o scobitura suficient de mare.



Punem mierea in scobitura obtinuta.  Eu am folosit miere ploliflora din productie proprie.




Lasam la macerat pentru cateva ore. Siropul este gata. dupa consum puteti pune din nou miere ca sa formati alt sirop.



Distribuie daca iti place:

6 comentarii :

  1. In primavara ,cand am inceput semanatul,printre seminte de BAME,s-au ratacit si altele foarte asemanatoare,motiv pentru care nu le-am selectat.
    In timp,am observat frunzulite ce semanau cu cele de ridichi de luna,in prima faza.Le-am lasat sa creasca si acum,in plina vara ,am avut RIDICHI NEGRE.
    Cum este foarte cald,nimeni nu tuseste,regret ca nu le-am putut avea iarna.
    Le pot congela sau o salata ar fi mai buna?

    RăspundețiȘtergere
  2. De cate ori pot sa pun miere intr-o ridiche?

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes