ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

11 nov. 2020

Cornuri cu unt

Am vazut zilele trecute cornurile astea cu unt la Gabi si tare mi-au placut, asa ca nu am mai stat pe ganduri si imediat am trecut la treaba. Ea le-a facut in varianta dulce, umplute cu ciocolata, eu am preferat insa varianta sarata si le-am adaptat putin. Prima data cand le-am facut m-am grabit, era si destul de tarziu, asa ca nu am respectat cu strictete etapele, dar chiar si asa au iesit atat de bune  incat le-am facut din nou, ca sa pot scrie reteta si pe blog, sa o gasesc mai usor atunci cand am nevoie de ea.
Practic aceste cornuri se aseamana destul de mult cu croissantele, as putea spune ca e un fel de aluat foietaj rapid. Nu va imaginati ca sunt chiar croisante dar oricum sunt senzationale, crocante la exterior, moi si pufoase la exterior, ne-au placut atat de mult incat cu siguranta le voi repeta de multe ori! Data trecuta am pastrat doua cornuri pana a doua zi, la fel de bune si gustoase au fost!
Va recomand si cornurile pizza, cornurile pufoase cu gem, cornurile cu mere, cornurile de post cu gem sau cornurile rapide pentru mic dejun


Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici  sau pe instagram aici

Ingrediente cornuri cu unt

600 gr faina
400 ml lapte
1 ou
14 g drojdie uscata
1 lingurita sare
150 gr unt moale 82% grasime
1 galbenus+2 linguri lapte pt uns

Mod de preparare cornuri cu unt

Amestecam faina cu drojdia si sarea si adaugam laptele si oul batut. Framantam pana la omogenizare si lasam la dospit circa 30 minute. Impartim aluatul in 8 parti egale. Daca doriti si aveti rabdare il puteti imparti in mai multe parti, cu cat mai multe cu atat aluatul va avea mai multe fasii.

Intindem cate un cerc din aluat si il ungem cu unt. Ca sa va vina mai usor impartiti untul in sapte parti egale si pe fiecare foaie intindem cate un cub de unt.

Intindem untul si punem deasupra urmatoarea foaie. Procedam astfel cu toate cele opt foi iar cea de deasupra va ramane fara unt. Le acoperim cu o folie si le dam la frigider pentru circa 30 minute.

Scoatem foile de la frigider si intindem astfel incat sa obtinem in final o foaie de aluat nu foarte groasa. Taiem aluatul in 16 parti aproximativ egale. Ca sa va vina mai usor taiati mai intai in doua, apoi in patru si la final in 16.

Rulam fiecare corn de la baza pana la varf si cornurile obtinute le asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Cand punem cornurile in tava aven grija ca varful sa ramana dedesubt, altfel nu vor creste frumos.

Ungem cornurile cu galbenus de ou batut cu lapte.

Coacem cornurile in cuptorul preincalzit, la 200 grade, pentru 30 minute. Eu am folosint si functia de ventilatie.

Super gustoase, crocante la exterior, pufoase la interior, senzationale ce sa mai!


Distribuie daca iti place:

11 comentarii :

  1. Vaaai! Nu ma onora nimic mai mult decat sa vad c-a facut Vio ceva de la mine! :)))
    Arata bestial!
    Te imbratisez cu drag si dor!
    ps. bai, creeaza dependenta! eu am innebunit cu cornurile astea :))))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga mea, dementiale cornurile astea, multumim! <3 Chiar dau dependenta, ai mei ar vrea zilnic! Am vrut sa iti dau tag pe facebook cand am pus reteta, dar am avut surpriza sa nu te mai gasesc pe-acolo :)))) Pupici!

      Ștergere
  2. E dezactivat, pierdeam mult timp aiurea. Il reactivez uneori cand am nevoie de ceva,dar in 98% din timp, nu-s :))) Insa imi fac veacul pe Retete papa bun, acolo cu folos. Te pup, Vio! Mult bine tie si alor tai!

    RăspundețiȘtergere
  3. Destul de usor de facut, iar rezultatul este minunat. Am avut indoieli in legatura cu drojdia, mi s-a parut prea mare cantitatea si m-am temut ca i se simte gustul in cornuri, dar nu a fost cazul.

    RăspundețiȘtergere
  4. Aluatul este unul.lipicios? Eu asa l-am obținut folosind cantitățile din rețetă. Mulțumesc anticipat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Inainte sa adaugam straturile de unt aluatul nu este lipicios. Daca dvs ati obtinut un aluat lipicios atunci mai adaugati putina faina. Unele tipuri de faina au u grad diferit de absortie.
      Dupa ce se adauga straturile de unt da, aluatul va deveni mai lipicios.

      Ștergere
  5. Ar fi buna și puțină umplutura de brînză dulce sau cașcaval.

    RăspundețiȘtergere
  6. In loc de unt se poate folosi si untura?

    RăspundețiȘtergere
  7. Aluatul poate fi pastrat la congelator??

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes