ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

12 iun. 2017

Dulceata de maci salbatici


S-a dat startul la dulceturi, gospodinele de pretutindeni se intrec in a umple camarile cu fel de fel de delicatese de sezon: dulceata de trandafiri, dulceata de capsune, de cirese, de rubarba, dulceata de nuci verzi si iata ca a venit si randul unei retete inedite pentru noi, dulceata de maci salbatici!
Prima data am vazut aceata dulceata deosebita in cufarul cu bucurii al unei doamne care-mi este tare draga, ale carei postari imi insenineaza intotdeauna ziua, si careia ii multumesc! Dulceata de maci este catifelata, fina, culoarea foarte placuta ochiului si gustul cu totul deosebit. Alaturi de o cafea si un pahar cu apa rece e minunata!
Si daca tot s-a dat startul la dulceturi am tras o fuga pana la Selgros ca sa imi cumpar tot ceea ce imi este necesar. Evident, si anul acesta am fost surprinsa de gama variata de produse aferente acestor activitati casnicesi, desigur, si de raportul calitate pret foarte bun. Mi-am cumparat tot ce mi-a trebuit, incepand de la zahar, pastai de vanilie, lamai si continuand  cu borcane cu capac metalic, borcane cu capac ermetic, palnii pentru borcane si aparate pentru scos samburii visinelor sau cireselor.
Evident nu m-am putut abtine si mi-am mai cumparat una-alta, de acolo nu poti iesi niciodata cu mana goala! 
Reteta de dulceata de maci salbatici o puteti gasi si pe selgroscautapasiunea.ro





Ingrediente dulceata de maci salbatici:

300 gr petale maci
1 l apa
700 gr zahar zahar
100 ml zeama lamaie
1 pastaie vanilie


Mod de preparare dulceata de maci salbatici:





Culegem macii, cu tot cu codita, si ii pastram in apa pana in momentul prepararii dulcetii, pentru ca macii sunt foarte sensibili si se ofilesc usor.


Fierbem apa cu zaharul pana capata consistenta unui sirop. Aproape de final adaugam semintele pastaii de vanilie dar si pastaia, pe care o vom indeparta dupa 5 minute.


Cat fierbe siropul ne vom ocupa de maci. Ii scuturam bine ca sa indepartam toate insectele apoi desprindem petalele. Le trecem prin jet de apa si le lasam la scurs intr-o sita.


Frecam bine petalele cu zeama de lamaie.


Cand siropul incepe sa se lege adaugam petalele de maci si lasam la fiert. Eu din acest moment am fiert dulceata cam 25 minute. Ca sa va dati seama daca siropul este bine legat trebuie sa puneti o picatura pe o farfurie, daca se imprastie inseamna ca mai trebuie fiert, daca ramane ca o bobita de roua inseamna ca siropul este gata.





Distribuie daca iti place:

Un comentariu :

  1. Ce frumoasa ti-a iesit Vio! Iti multumesc pentru ca ai mentionat si sursa, cred ca esti singura! Felicitari pentru tot ce bucataresti, arata minunat!

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes