ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

16 ian. 2017

Musaca de cartofi cu carne de pui


Nu mai facusem musaca de cartofi de o multime de vreme asa ca imi era tare pofta si cum aveam prin casa tot ceea ce-mi trebuia pana la fapte nu a mai fost decat un pas.
Musacaua de cartofi cu carne de pui este foarte gustoasa, dar e drept, are destul de multe calorii, asadar se serveste in portii mici, fiiind de altfel si foarte satioasa. In mod normal se face cu carne tocata in amestec, porc si vita, mie insa imi place foarte mult cu carne de pui. Si bineinteles am folosit si de aceasta data carne de pui Agrisol, pentru ca ne place, pentru ca puii lor sunt bine ingrijitii si sunt crescuti cu hrana naturala.
Daca doriti o varianta mai usoara puteti fierbe cartofii.
Mai multe retete cu carne de pui gasiti aici, mai multe retete cu cartofi gasiti aici. (click pe cuvintele subliniate pentru retete)





Ingrediente musaca de cartofi cu carne de pui:

1,5 kg cartofi
1,5 kg pulpe de pui fara os, Agrisol
2 cepe
2-3 linguri bulion
1 legatura marar
sare, piper
boia, cimbru
200 ml smantana
2 oua
2 rosii
ulei pentru prajit



Mod de preparare musaca de cartofi cu carne de pui:




Curatam cartofii, ii spalam si ii feliem Prajim feliile de cartofi in ulei incins. Pentru o alternativa mai sanatoasa puteti fierbe cartofii.


Pulpele le spalam, le curatam de pielite si le taiem bucati. 


Tocam apoi carnea.


Ungem o tava cu putin ulei si asezam feliile de cartofi astfel incat sa acoperim toata suprafata.


Calim ceapa tocata in doua linguri de ulei si adaugam bulionul. Adaugam apoi carnea si lasam pe foc circa 20 minute amestecand continuu. Cand carnea este gatita daugam sarea, piperul boiaua si cimbrul, adaugam un ou si amestecam energic. Inntindem jumatate din cantitatea de carne peste primul strat de cartofi.


Peste stratul de carne asezam din nou un strat de cartofi si continuam cu carne si la final cartofi.


Asezam deasupra rosiiile taiate felii.


Batem smantana impreuna cu un ou, o intindem deasupra si nivelam. Daca doriti puteti adauga si putin caascaval ras.


Dam tava la cuptorul preincalzit pentru circa 40 minute. Este foarte buna calda dar si rece. Mie imi place cel mai mult rece, in combinatie cu iaurt.


Distribuie daca iti place:

4 comentarii :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes