ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

3 nov. 2014

Pui Teryiaki


Imi place carnea de pui si imi plac retetele simple si rapide care te salveaza atunci cand nu ai chef sa petreci ore intregi in bucatarie. Si cum suntem fani ai bucatariei asiatice puiul teryiaki e alegerea perfecta! 
Va recomand si o alta reteta asiatica foarte rapida si extraordinar de gustoasa, o reteta de care eu m-am indragostit iremediabil: conopida in stil chinezesc.

Ingrediente:

1 piept de pui
50 ml sos soia
1 lingura miere
50 ml mirin sau sake
ghimbir
250 gr taitei de orez
cateva fire ceapa verde



Mod de preparare:

Taiem pieptul de pui cubulete mici.


Preparam sosul de sosul teryiaki amestecand sosul de soia, mirinul sau sake-ul, ghimbirul si mierea. Turnam peste pui si dam la frigider pentru circa 30 minute. Daca nu aveti mirin sau sake puteti folosi otet balsamic. Sau in ultima instanta cumparati sos teryiaki gata preparat din comert.


Scoatem puiul din sos si il rumenim intr-un wok  in cateva linguri de ulei.


La final adaugam sosul ramas de la marinare si mai lasam un minut cat sa se caramelizeze usor. Taiteii ii preparam conform indicatiilor de pe ambalaj.


Distribuie daca iti place:

3 comentarii :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes