ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

26 aug. 2011

Panna Cotta cu ciocolata

Panna cotta este un desert italian simplu, rapid si foarte gustos, iar panna cotta cu ciocolata este pur si simplu delicioasa si este potrivita chiar si pentru mesele festive.
Va recomand sa o incercati, nu veti regereta!


Ingrediente panna cotta cu ciocolata

pentru panna cotta

500 ml lapte
150 g zahar
500 ml smantana dulce pt frisca
200 g ciocolata amaruie
10 g gelatina

pentru glazura de ciocolata

100 g ciocolata amaruie
200 ml smantana dulce pt frisca

pentru decor

100 ml smantana dulce pt frisca 
"furnici"de ciocolata
frunze de menta

Mod de preparare panna cotta cu ciocolata

Punem intr-un vas, la foc mic, laptele, smantana lichida pentru frisca si zaharul. 

Adaugam ciocolata amaruie rupta in bucatele. eu am folosit ciocolata Fin Carre din Lidl, cea speciala pentru prajituri, tableta de 200 g.

Amestecam continuu pana cand ciocolata este topita complet. Dam deoparte si adaugam gelatina preparata conform indicatiilor de pe ambalaj. Amestecam bine astfel incat gelatina sa fie incorporata uniform in compozitie.  Atentie, daca folositi ciocolata alba sau ciocolata cu lapte va trebui sa mariti cantitatea de gelatina cu inca 10 g. Eu folosesc gelatina granule de la dr Oetker.

Turnam in pahare amestecul astfel obtinut printr-o sita de ceai deasa, astfel incat sa scapam de bucatile de ciocolata ramase netopite. Dam la frigider circa o ora ca sa se intareasca, astfel incat sa putem pune deasupra glazura.

Intr-un vas, la foc mic, punem smantana dulce pentru frisca si ciocolata si amestecam pana la omogenizarea completa. Lasam sa se racoreasca putin (dar nu sa se intareasca), apoi turnam in pahare peste panna cotta.

Dam la frigider sa se intareasca glazura.

Pentru un aspect frumos mixam smantana dulce pentru frisca pana devine ferma, spritam cate un mot de frisca in fiecare pahar, decoram cu furnici de ciocolata si adaugam frunzulite de menta.

Dam la frigder pana in momentul servirii.


Distribuie daca iti place:

8 comentarii :

  1. ce culoare frumoasa are.. cum de ti-a iesit mov? imi place tare panna cotta!

    RăspundețiȘtergere
  2. usor de facut,deliciosa si racoritoare

    RăspundețiȘtergere
  3. Anto, ea de fapt nu era mov, am incurcat eu setarile aparatului :)))

    RăspundețiȘtergere
  4. Yaya, multumesc, e unul dintre deserturile mele preferate, munca putina , gust delicios, ce mi-as putea dori mai mult?

    RăspundețiȘtergere
  5. Salata orientala,multumesc ! si sa stii ca imi place de nu mai pot salata orientala !

    RăspundețiȘtergere
  6. buna panna cotta de cioco,dar FRISCA unde-i??

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim la ingrediente scrie asa: smantana dulce pt frisca, adica smantana aia care se bate ptr a o transforma in frisca.Doar ca la panna cotta nu se bate se foloseste asa, daca te uiti mai atent la un moment dat scrie " ciocolata se pune peste smantana dulce"
      O zi frumoasa!

      Ștergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes