ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

4 iul. 2011

Pavlova cu capsuni


Ingrediente


5 albusuri
10 linguri zahar pudra
1 lingura otet
1 lingura amidon
300 ml frisca lichida
250 gr capsuni


Mod de preparare

Batem albusurile spuma. Cand s-au intarit adaugam 5 linguri de zahar pudra , amidonul si otetul si batem in continuare pana obtinem o bezea lucioasa si ferma.





Punem intr-o tava rotunda hartie de copt si cu ajutorul unui sprit asezam bezeaua incercand sa-i dam o forma cat mai frumoasa.






Dam la cuptor la foc foarte mic pe treapta de sus a cuptorului .Bezeaua trebuie sa se usuce, sa fie crocanta la exterior si moale, gumoasa la interior. A mea s-a rumenit putin fiindca nu am un cuptor asa bun. Am incercat prima data sa coc la cuptorul electric dar m-am incurcat in programe si mi s-a topit bezeaua , asa ca am fost nevoita sa o iau de la capat.





Mixam frisca si cand incepe sa se intareasca adaugam 5 linguri de zahar si mixam in continuare. Asezam frisca cu un sprit deasupra blatului de bezea.





Taiem capsunile felii si le asezam peste frisca. O taiem felii ca pe tort .




Distribuie daca iti place:

7 comentarii :

  1. asta da desert de vis.arata super!felicitari.

    RăspundețiȘtergere
  2. Deja ma bantuie Pavlova asta !! sigur o fac si eu ! arata mult prea bine ! pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. De mult ma bate gandul sa fac Pavlova.
    A ta imi da curaj sa o incerc si eu.
    Te pup.

    RăspundețiȘtergere
  4. cat a stat in cuptor bezeaua?
    multumesc

    RăspundețiȘtergere
  5. Va rog sa-mi spuneti care e diferenta intre aceasta si coronița Pavlova? Nu stiu pe care s-o aleg....felicitari pentru retete!

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes