ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

9 feb. 2021

Piept de curcan umplut cu ciuperci

Gatesc destul de des cu carne de curcan, si, cum este pe placul intregii familii, in ultima vreme chiar si fripturile de pe mesele festive au fost tot din curcan.
De data aceasta am pregatit piept de curcan umplut cu ciuperci, un preparat foarte savuros.
Va recomand si curcanul intreg la cuptor, pieptul de curcan, in sos de rodii, pulpa de curcan la cuptor sau pulpa de curcan in sos picant. Mai multe retete cu carne de curcan gasiti aici. (click pe cuvintele subliniate pentru a ajunge in pagina retetei)

 Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici sau pe instagram aici

 

Ingrediente piept de curcan umplut cu ciuperci


1 kg piept curcan
sare, piper
1 conserva ciuperci
1 ceapa
100 g cascaval ras
200 gr sunca feliata (Padurea Neagra) 
2 crengute rozmarin
5-6 linguri ulei masline
200 ml vin alb
 

Mod de preparare piept de curcan umplut cu ciuperci


Alegem o bucata de piept de curcan cat mai frumoasa, astfel incat sa o putem desface cu usurinta.

Cu ajutorul unui cutit bine ascutit desfacem bucata de piept de curcan astfel incat sa obtinem o felie mai mare.

Punem deasupra o folie alimentara si batem cu ciocanul de snitele pana cand se va subtiala, fel ca atunci cand pregatim snitele.

Condimentam cu sare si piper. Eu am folosit piper mozaic (rosu, verde, alb, negru) dar puteti folosi si piper obisnuit.

Pregatim umplutura. Intr-o craticioara sotam ceapa tocata marunt in doua linguri ulei, doar atat cat sa devina translucida. Adaugam ciupercile le sotam si asezonam cu sare si piper dupa gust. Presaram pe bucata de piept jumatate din cascavalul ras si asezam deasupra umplutura, in strat uniform.

Presaram deasupra restul de cascaval ras.

Rulam strans astfel incat sa obtinem un rulou.

Langa rulou asezam feliile de sunca, astfel incat sa se suprapuna putin una peste cealalta. Eu am avut felii mai scurte, as aca am pus cate doua pe un rand.

Rulam astfel incat pieptul de curcan umplut sa fie imbracat intr-un strat de sunca si capetele sa ramana dedesuptul acestuia.

Legam cu o sfoara alimentara, ca sa nu se desfaca la cuptor.

Asezam pietul de curcan umplut in tava. Punem crengutele de rozmarin si stropim cu ulei de masline.

Adaugam vinul alb.

Acoperim cu un capac sau cu folie de aluminiu si dam la cuptorul preincalzit, la 240 grade, cu ventilatie, pentru circa 30 minute. Dupa 30 minute scoatem folia, coboram temperatura la 180 grade si lasam inca 15-20 minute, cat sa se rumeneasca frumos.

Noi am avut la garnitura morcovi baby si pastai. Rulada o vom taia felii, cu un cutit bine ascutit, in momentul servirii.


Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes