ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

27 dec. 2019

Piept de curcan in sos de rodii


Dupa tot rasfatul de Craciun, cu delicioasele sarmalute, racituri si friptura de porc, de Revelion va sugerez ceva mai usor, o friptura savuroasa de curcan in sos de rodii.
Va recomand si ciorba de curcan sau cheeseburgerii cu carne de curcan  Mai multe retete cu carne de curcan gasiti aici.
 Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici



Ingrediente piept de curcan in sos de rodii

1 bucata piept curcan cca 1 kg
3-4 linguri ulei masline
sare, piper, boia dulce
2 rodii
2 linguri otet balsamic
3 linguri miere



Mod de preparare piept de curcan in sos de rodii

Din uleiul de masline, sare, piper si boia facem o pasta cu care condimentam pieptul de curcan. Punem pieptul de curcan intr-un vas termorezistent.


Acoperim tava fie cu un capac, fie cu folie de aluminiu si dam la cuptor, la 200 grade, pentru aproximativ 40 minute. (timpul de prepare variaza in functie de marimea bucatii de carne, daca este mai mica reduceti timpul, daca este mai mare il cresteti).


Cat timp sta carnea in cuptor vom pregati sosul de rodie.
Scoatem bobitele de rodie si le punem intr-un vas. Acoperim cu apa cat sa le cuprinda si dam in unul-doua clocote. Strecuram amestecul obtinut si il punem din nou intr-o craticioara pe foc. Adaugam  otetul balamic si mierea de albine. Miere puteti adauga dupa propriul gust. Fierbem pana ajungem la consistenta unui sos. Il dam deoparte sa se racoreasca.


Indepartam folia sau capacul si glazuram pieptul de curcan cu jumatate din cantitatea de sos de rodie. Lasam in cuptor inca 10-15 minute. Ca si garnitura am avut morcovi baby si am servit friptura cu sosul de rodie ramas.


Distribuie daca iti place:

Un comentariu :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes