ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

29 dec. 2020

Curcan la cuptor

Anula acesta, de Sfantul Stefan, am avut pe masa curcan la cuptor, si trebuie sa va marturisesc ca a fost delicios peste masura! Nu aveam in plan sa fac curcan, dar chiar in ajunul Craciunului am mers sa iau paine de la Carrefour, si m-am intors cu un curcan, aratau prea bine, si mai erau si la reducere! Si bine am facut, fiindca s-a bucurat de mare succes!
Va recomand si pieptul de curcan in sos de rodii, pulpa de curcan la cuptor sau drobul de curcan in manta de bacon. Mai multe retete cu carne de curcan gasiti aici


Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici sau pe instagram aici


Ingrediente curcan la cuptor


1 curcan cca 5 kg
200 g unt
sare
piper
2-3 crengute rozmarin
3-4 catei usturoi
500 g cartofi
500 g morcovi baby 
200 ml vin alb
200 ml apa


Mod de preparare curcan la cuptor


Scoatem curcanul din frigider si il lasam sa ajunga la temperatura camerei. Untul moale il amestecam cu sarea, piperul, usturoiul pisat si o crenguta de rozmarin tocata foarte marunt. Pastram deoparte o lingura d eunt pentru garnitura. Amestecam astfel incat sa obtinem o pasta. Masam bine curcanul pe toate partile, atat la exterior cat si la interior.
Legam pulpele curcanului, dar si aripile, pentru ca acesta sa nu se deformeze in timpul coptului si sa aiba un aspect placut la final. Adaugam si doua crengute intregi de rozmarin.

Asezam curcanul intr-o tava, cu pieptul in sus. Eu am folosit tava cuptorului. Cartofii i-am curatat si i-am taiat in patru. Morcovi am folosit congelati si i-am pus direct asa, fara sa ii decongelez in prealabil. Intr-un bol am pus morcovii si cartofii, am adaugam untul aromat pastrat deoparte si i-am amestecat bine. Am pus legumele in tava, de jur imprejurul curcanului. Am turnat in tava 200 ml vin si 200 ml apa.


Am acoperit totul cu folie de aluminiu. daca aveti o problema cu folia de aluminiu puteti pune mai intai o hartie de copt, si puneti apoi folia de aluminiu si astfel aceasta nu va veni in contact direct cu carnea.
Dam la cuptor, la 250 grade cu ventilatie (sus-jos) pentru o ora.


Dupa o ora indepartam folia si reglam cuptorul la 200 grade. Din acest moment am mai lasat curcanul in cuptor inca doua ore, timp in care am mai intors tava sau am mai rasucit curcanul in dreapta sau in stanga, astfel incat sa se rumeneasca frumos, pe toate partile.

Dupa trei ore curcanul a fost gata, fraged si rumen pe toate partile. Pe margini s-a mai ars cate un cartof, sau cate un morcov, dar nu a fost mare problema, le-am indepartat si am rezolvat problema.


Am indepartat ata din jurul aripilor, din pacate am incercat s ao indepartez si pe cea de la picioare, dar statea cam indecent la poza domnul curcan, asadar am preferat sa o las pana in momentul servirii.


Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes