ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

6 feb. 2016

Rasol de cocos



Rasolul de cocos e o reteta traditionala din bucataria romaneasca. Specific regiunii Moldovei rasolul de cocos vine insotit de cartofi fierti, usturoi si mamaliguta, toate astea invaluite in savuroasa zeama in care a fiert cocosul. Toata povestea e completata de un pahar de vin rosu de butuc.


1 cocos cca 2 kg
1 kg cartofi
3 morcovi
3 radacini pastarnac
sare
 cateva linguri mujdei usturoi 




Mod de preparare:

Eu am avut un cocos tinerel, crescut in curte, gras si frumos.


Taiem cocosul bucati si il spalam. 


Punem intr-o oala bucatile de carne si morcovul si pastarnacul curatate de coaja si taiate bucati mai mici. Completam cu apa si punem la fiert la foc mic. Din cand in cand adunam spuma care se formeaza.
Separat fierbem cartofii in coaja.


Fierbem pana ce carnea aproape ca se desprinde de pe os. Punem carnea in farfurie. Punem alaturi cartofii curatati de coaja si morcovul. Adaugam unul sau doua polonice din zeama in care a fiert carnea si una-doua linguri de usturoi. Musai punem alaturi o mamaliguta calda si un pahar cu vin!


Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes