ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

10 nov. 2015

Muschi de vita cu sos de ciuperci



Muschiuletul de astazi nu era in program insa am scos din congelator o punga ce credeam eu ca e cu pulpa de vita si pana la urma  in momentul in care s-a dezghetat s-a dovedit a fi muschi. Eram si grabita, imi era si foame si brusc mi-am schimbat planurile si dupa o privire de ansamblul prin frigider am hotarat sa fac muschi de vita cu sos de ciuperci. In general imi este putin teama sa pregatesc carnea de vita cu atat mai mult cu cat vorbim despre vita crescuta in curte si mai ales ca nu ne place carnea foarte in sange, sotul mai ales o prefera chiar bine facuta. Pana la urma insa a fost fix pe gustul nostru, voi daca o preferati mai in sange scurtati timpii de gatire. 

Ingrediente:

400 gr muschi de vita
300 gr ciuperci
200 ml smantana de gatit
50 gr gorgonzolla
25 gr unt
sare de mare
piper mozaic
nucsoara






Mod de preparare:

Taiem muschiulin felii groase si il lasam sa ajunga la temperatura camerei.


Condimentam cu sare de mare si piper proaspat rasnit.


Asezam bucatile de carne pe grill-ul foarte bine incins. Frigem carnea cate 7-8 minute pe fiecare parte. 


Punem untul intr-o craticioara si adaugam ciupercile bine scurse. 


Cand ciupercile s-au rumenit usor adaugam smantana pentru gatit ( eu am folosit LaDorna cu 32%) si gorgonzolla faramitata.  Daca nu suntet siguri pe voi dati putin deoparte putin vasul si amestecati, apoi lasati la foc mic si amestecati continuu ca sa nu se taie sosul. 


Adaugam sarea si nucsoara dupa gust si cand  a capatat consistenta unui sos il dam deoparte si il asezam pe platou. Taiem muschiuletul felii subtiri si il adaugam deasupra.


Distribuie daca iti place:

6 comentarii :

  1. ma indoiesc ca bucatelele acelea mici de vita (cel mult 100g/bucata) prajite 7-8 minute pe fiecare parte mai sunt roz in interior.
    in plus, feliile din farfurie sunt prajite si pe laterale, deci ceva nu pusca.
    eu cred ca ati prajit muschiul intreg, pe toate partile, si apoi l-ati feliat.
    in general, cam asa se prepara un muschi, fie de porc sau de vita.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga anonim/anonima, eu zic ca imaginile sunt mai mult decat graitoare asa ca nu inteleg despre ce discutam? Mi se pare total aiurea sa vii cu asemena acuzatii! Ai citit cu atentie? ai vazut ca am si scris acolo ca este vorba de vita crescuta in curte?
      In plus nu inteleg, de ce as zice una si as face alta? Tu asa obisnuiesti s afaci?Acesta este un blog personal, e caietul meu cu retete virtual, asa cum eu am mostenit de la mama mea un caiet cu retete dupa care gatesc cu mare drag, eu voi lasa copiilor mei acest blog si sper ca si ei vor gati cu drag aceste retete.

      Ștergere
    2. Dvs. va contraziceti singura. Teoretic carnea a-ti taiat-o de 2 ori, o data la inceput si a doua oara cand a-ti pus-o pe farfurie (Taiem muschiuletul felii subtiri) oricum arata groasa ca prima data.

      Ștergere
    3. Am obosit sa respund la acuzatii aberante si rautati gratuite, esti liber sa crezi ce vrei daca asta te face fericit/a, eu nu ma contrazic nicaieri, tu crezi asta, eu am explicat si am aratat si in imagini cum am procedat, muschiul de vitaa fost taiat inn sapte bucati apoi fiecare bucata a fost taiata felii dupa gatire, de altfel daca o sa compari marimea feliei cu marimea ciupercii o sa realizezi cam cat e de mica! Daca vrei sa incerci reteta ma bucur, daca nu te rog sa te abtii si sa treci mai departe!

      Ștergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes