ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

6 mar. 2015

Pastrav la cuptor cu vin, lamaie si rozmarin


Fiindca le place si copiilor, fiindca e o masa usoara si hranitoare cel putin de doua ori pe saptamana pregatim peste. Daca totusi tineti post va recomand o reteta deosebita, o salata calda de fasole verde cu muguri de pin, o reteta de post de care va veti indragosti


Ingrediente:

2 pastravi
200 ml vin alb
2 lamai
2-3 linguri ulei de masline
sare de mare
piper cu lamaie
2 catei usturoi
cateva crengute rozmarin





Mod de preparare:

Curatam pastravul, il spalam si il asezam intr-un vas termorezistent.



Condimentam pestele cu sare de mare si piper cu lamaie atat la exterior cat si interior. Lamaia o taiem felii si o asezam in interiorul pestelui. Punem si cateii de usturoi.



Stropim cu uleiul de masline.



Stropim cu vin alb.


Asezam de jur imprejur crengutele de rozmarin.


Dam la cuptor la 200 grade, cate 10-15 minute pe fiecare parte pana se rumeneste frumos.


Distribuie daca iti place:

10 comentarii :

  1. Minunat arata!! Ador pestele si mai ales pastravul!
    La Multi Ani!

    RăspundețiȘtergere
  2. Singurul mod in care mananc peste este daca arata extrordinar, iar ce ai facut tu aici se poate numi o opera de arta.

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi place tare mult si rețeta si păstrăvul. ....ușor de preparat. ...Mersi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt de aceeasi parere!! Excelent, gustos si simplu de preparat!!! Eu tai coaja de la lamaie pentru a evita un gust amar. Combinatia "nature" de condimente este pur si simplu minunata!! Nu poti da gres la reteta asta!! Iese intotdeauna delicios! Multumim! :)

      Ștergere
  4. Fac reteta asta a 4 a oara...este o minunatie....Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  5. Rețeta este foarte interesantă pana la cățeii de usturoi. Aceștia fac ca gustul pastravului sa fie un pic amărui in zona de mijloc. Amareala este amplificată si de coaja de lămâie. Recomand fără acei căței de usturoi care se înfig așa doar in carnea de porc.
    Un preparat din peste trebuie sa fie dulceag, acrișor sau neutru daca are o garnitura aromata.
    Restul ingredientelor sunt ok, iar timpul de preparare este optim.
    Nu sunt bucătar, dar sunt gurmand.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De acord! Eu prepar pastavul intr-un mod asemanator, numai ca amestec vinul alb + uleiul + zeama lamaie + rozmarin pudra (uscat) + marar proaspat tocat intr-un castronas separat, si ung pestii cu aceasta compozitie, inclusiv in interior. Fac suficient de mult sa se formeze un soi de sos pe fundul vasului termorezistent. Evit deci sa folosesc lamaie intreaga sau usturoi. Iese demential dat la cuptor cam 25 de minute.
      Langa peste fac cartofi natur, peste care torn cateva linguri din sosul obtinut in vasul in care s-a facut pestele. E delicios!

      Ștergere
  6. Draga Vio,dar tu chiar te pricepi la gatit!

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes