ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

31 dec. 2014

Cum se face crema ganache din ciocolata alba?



Crema ganache de ciocolata alba este o crema fina de ciocolata, foarte cunoscuta si apreciata ce poate fi folosita fie pentru a umple fursecuri sau macaronsi fie ca si crema pentru tort (reteta macaronsilor in imagini curand pe blog). Ea poate fi folosita pur si simplu ca atare, sau ca baza pentru diverse creme.
Cea mai buna ciocolata pentru aceasta crema din ceea ce am observat pana acum este ciocolata schogetten ( acum din pacate fiind sfarsit de an nu am gasit nicaieri, peste tot stocurile erau epuizate!) dar puteti folosi si alte tipuri de ciocolata, insa cu cat smantana pentru frisca si ciocolata vor fi mai de calitate cu atat crema va fi mai gustoasa si textura ei mai frumoasa. Smantana dulce pentru frisca recomand LaDorna, se comporta mult mai bine decat alte tipuri, puteti folosi insa si alte tipuri fara probleme, e de preferat insa sa aiba cel putin 30% grasime.
Nu recomand ciocolata vrac de menaj decat daca aveti o sursa de incredere, mi s-a intamplat sa folosesc si rezultatul sa fie o crema ce nu am putut-o folosi, la care si gustul si aspectul lasau mult de dorit.


Ingrediente:

200 gr ciocolata alba
100 gr smantana dulce pentru frisca
optional: esenta, lichior, etc




Mod de preparare:

Punem smantana intr-un vas. Punem vasul pe foc mic si lasam pana ce smantana ajunge la punctul de fierbere (fara a o lasa insa sa fiarba).


 Cand a ajuns la punctul de fierbere dam imediat vasul deoparte si adaugam ciocolata rupta bucatele. Amestecam energic pana cand ciocolata este topita complet si obtinem un sos fin, fara particule de ciocolata.


Dam la frigider sosul. Acesta se va intari transformandu-se intr-o crema densa, nu foarte groasa.


Mixam crema astfel obtinuta pana vom obtine o crema fina, alba, aerata si ferma. 


Daca vreti sa umpleti un tort o puteti folosi imediat, daca vreti sa umpleti fursecuri o mai dati la frigier 30-40 minute.


Distribuie daca iti place:

3 comentarii :

  1. La Multi Ani Fericiti si Sanatosi !!! :)
    Iar m-ai dat pe spate cu reteta asta, ca intotdeauna , imi venea sa intru in monitor dupa ea ...:)
    daca o sa se faca internet si cu miros sau gust, il DESFIINTEZ !!! :)
    Pana atunci la cat mai multe retete super !!!
    Daniela

    RăspundețiȘtergere
  2. ce fac daca crema nu sa intarit suficient tinind cont ca nu am fiert frisca sa mai pun ciocolataalba?

    RăspundețiȘtergere
  3. ce marca de ciocolata ati folosit?

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes