ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

6 nov. 2014

Paste bolognese


Din nou paste, pentru ca pur si simplu le ador si fiindca se prepara atat de repede si atat de usor! Astazi paste cu sos bolognese, un sos originar din Bolognia, o regiune a Italiei, un sos pe baza de carne de vita. In mod traditional acest sos se serveste cu tagliatelle, eu m-am abatut insa de la reteta originala, am folosit spaghetti si i-am imbogatit gustul cu ceva parmezan. 
Voi o puteti adapta asa cum credeti de cuviinta, dupa propriul gust si dupa posibilitati.



Ingrediente:

250 gr spaghetti
500 gr carne tocata vita
400 gr rosii cuburi (conserva)
50 gr pancetta sau bacon
2 linguri ulei de masline
1 morcov
1 tulpina telina
1 ceapa
3 catei usturoi
100 ml vin rosu
100 gr parmezan
sare, piper
2-3 frunze busuioc


Mod de preparare:

Fierbem pastele conform indicatiilor de pe ambalaj.


 Calim ceapa tocata marunt si usturoiul pisat in uleiul de masline, doar atat cat sa isi elibereze aromele. Adaugam pancetta taiata marunt, morcovul ras pe razatoarea mica si telina tocata foarte fin. Lasam pana se inmoaie usor legumele.  Adaugam carnea de viita si o lasam pe foc pana se gateste partial amestecand tot timpul ca sa nu se lipeasca. Punem vinul si lasam pana incepe sa scada cam pana la jumatate. Adaugam rosiile din conserva, asezonam cu sare si piper si lasam pe foc pana ce sosul incepe sa scada si carnea este bine facuta. Adaugam busuiocul tocat marunt si o parte din parmezan dat pe razatoare. Omogenizam.


Scurgem pastele si le asezam pe platou. Turnam deasupra sosul si adugam aschii de parmezan. Garnisim cu busuioc verde.






Distribuie daca iti place:

2 comentarii :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes