ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

15 nov. 2014

Fursecuri fragede cu glazura de ciocolata


Fursecuri fragede, o reteta din retetarul Dr Oetker, o reteta pe care o voi pregati si de Craciun si ori de cate ori voi avea ocazia fiindca ne-a placut foarte mult!


Ingrediente: (pt cca 60 bucati)

250 gr unt
1 ou
3 galbenusuri
250 gr faina

pentru glazura:

150 gr ciocolata amaruie
2 lingurite ulei
1 lingura nuca cocos



Mod de preparare:

Mixam untul cu zaharul vanilat pana devine cremos.


Adaugam oul intreg si mixam in continuare.



Adaugam rand pe rand galbenusurile si nu il adaugam pe urmatorul pana ce primul nu a fost incorporat complet. 


Punem faina si amidonul si mixam pana obtinem o compozitie omogena. 


Dam compozitia la frigider pentru cel putin o ora. Punem compozitia intr-un pos cu dui stea si spritam coronitele in tava tapetata cu hartie de copt.  Daca nu va ies din prima coronitele nu va descurajati, nici mie nu mi-au iesit din prima incercare.


Le coacem 30 minute la 180 grade doar cat sa se rumeneasca foarte putin.


Cat se racesc fursecurile topim ciocolata. Punem ciocolata rasa sau rupta cubulete impreuna cu uleiul intr-un vas la bain-marie si amestecam pana ce ciocolata este topita complet. Glazuram fursecurile pe jumatate.


Presaram cu nuca de cocos. Puteti inlocui nuca de cocos cu nuci macinate, fistic macinat, zahar colorat, bombonele colorate.



Puteti prinde fursecurile cu o panglica si sa le prindeti in bradutul de Craciun in loc de clasicele globulete. Fursecurile cu cat se invechesc cu atat vor fi mai fragede asa ca va sfatuiesc sa le pregatiti cu cel putin 1-2 zile inainte de a le consuma. 


Distribuie daca iti place:

7 comentarii :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes