ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

24 mai 2014

Dulceata de capsuni cu rubarba


De mult imi doream sa incerc rubarba si iata ca am avut acum in sfarsit ocazia. As fi vrut sa fac o tarta sau vestita placinta cu rubarba, dar fiindca tocmai cumparasem niste capsune copiilor ce pana acasa se cam facusera praf am hotarat sa o fac dulceata si nu mi-a parut rau.  Dulceata acrisoara, usor parfumata, ne-a cucerit si cu siguranta voi mai incerca rubarba in diverse deserturi. Vaa recomand sa pregatiti si dulceata de capsuni sau sirop de capsuni! (dati click pe denumire pentru retete)


Ingrediente:

1 kg capsune
1/2 kg rubarba
1 kg zahar
1 l apa






Mod de preparare:

Spalam capsunele si le scoatem coditele. Rubarba o curatam si o taiem cubulete.


Punem apa cu zaharul  intr-un vas pe foc si lasam sa fiarba pana obtinem un sirop gros, bine legat.


Adaugam fructele si dam in cateva clocote. Adunam din cand in cand spuma care se formeaza.



Cand dulceata este legata oprim focul. Ca sa verificam daca este in regula punem cateva picaturi de dulceata pe o farfuriuta. Daca se leaga si raman sub forma unor bobite de roua dulceata este gata. Daca se vor intinde pe farfurie inseamna ca mai trebuie fiarta. 
Turnam dulceata fierbinte in borcanele pe care le-am sterilizat in prealabil (bine spalate, degresate si uscate in cuptorul cald) apoi le intoarcem cu fundul in sus si le lasam asa pana se racesc. Aceasta operatiune are rolul de a impiedica aerul sa patrunda in borcan.
Din aceste cantitati am obtinut doua borcane de 800 de gr si unul de 400 gr.



Distribuie daca iti place:

Un comentariu :

  1. e dulceata pe care o face mama mea de cand eram mici. La noi in zona e mult rabarbar prin gradini si eu mancam de mica cu zahar :)

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes