ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

16 sept. 2022

Ceapa rosie murata in otet

Ceapa rosie murata in otet, o reteta simpla si rapida, nu este o reteta pentru iarna, dar poate fi pastrata pentru circa doua-trei saptamani, la frigider. Daca faceti fasole neaparat sa faceti si niste ceapa rosie murata, o sa va placa cu siguranta!
Va recomand si dulceata de ceapa rosie, minunata alaturi de diverse tipuri de fripturi dar si focaccia cu ceapa rosie sau tarta alsaciana cu ceapa rosie. Mai multe retete cu ceapa gasiti aici

Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici sau pe instagram aici

Ingrediente ceapa rosie murata in otet

3-4 cepe rosii
150 ml otet 
150 ml apa
1 varf cutit sare
1 lingurita zahar
1 lingurita boabe piper
1 lingurita boabe mustar
2-3 foi dafin
1 cnguta cimbru

Mod de preparare ceapa murata in otet

Mai intai vom pune intr-un vas apa si otet, in cantitati egale. Eu am pregatit din cantitatile date un singur borcan, de 800 ml. Adaugam zaharul, sarea, foile de dafin, boabele de mustar si piperul si fierbem pana cand da in clocot.

Curatam ceapa rosie si o taiem fideluta.

Punem ceapa astfel taiata intr-un borcan.

Lichidul l-am strecurat in prealabil, apoi l-am turnat in borcan, peste ceapa, astfel incat sa o acopere. Eu am pus lichidul cald, dar nu foarte fierbinte, dar il puteti adauga chiar si rece, nu e nici o problema.

Adaugam o crenguta de cimbru, pentru un plus de gust.  Lasam deoparte sa se raceasca.

 
Dupa ce sa raceste, punem capacul si pastram borcanul la frigider pana la doua-trei saptamani, asta daca nu o consumati mai repede, desigur. Cu fasole e senzationala!
 

Distribuie daca iti place:

3 comentarii :

  1. Cum de nu se pune sare mai multă ?
    Am mai văzut rețeta chiar și fără sare și ma întrebam dacă e corect

    RăspundețiȘtergere
  2. Bună seara.Ceapa roșie murată în oțet se poate conserva și în cămară nu numai în frigider?

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes