ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

24 nov. 2020

Quesadilla cu pui


Quesadilla cu pui este o reteta mexicana de tip fast food, foaie de tortilla umpluta cu branzeturi, uneori carne condimente si in general  insotita de diverse sosuri. De regula mancarurile mexicane sunt foarte condimentate, de data asta insa eu am ales sa pregatesc o varianta mai prietenoasa, pe langa faptul ca nu este picanta am facut-o pe grill, iar ardeii i-am pus cruzi, fara sa ii gatesc in prealabil. In mod normal ar fi trebuit sa prajesc puiul in tigaie, sa gatesc si ardeiul impreuna cu puiul, si sa adaug ardei iute. Pentru copii am facut varianta si mai simpla, doar piept de pui si cascaval.
Va recomand si burrito cu pui si legume, fajitas de pui sau  enchiladas cu pui. Mai  multe retete mexicane gasiti aici. Mai multe retete cu carne de pui gasiti aici


Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici  sau pe instagram aici

Ingrediente quesadilla cu pui

4 foi tortilla
500 gr piept pui
2 ardei colorati
4-5 fire ceapa verde
200 gr cascaval
sare, piper
 
Mod de  preparare quesadilla cu pui

Pieptul de pui il taiem felii, il condimentam cu sare si piper si il frigem pe grill-ul incins, la foc iute, pana se rumeneste pe ambele parti. Puiul trebuie sa fie crocant la exterior dar sa ramana fraged si suculent in interior. 

 
Luam o foaie de tortilla si pe jumatate  asezam puiul taiat felii.


Peste pui punem ardeii taiati rondele si ceapa verde tocata marunt.

Radem deasupra cascavalul.

Tragem partea de tortilla ramasa libera deasupra.

Punem tortilla pe grill-ul incins. Eu am pus in acelasi grill in care am facut puiul, pentru ca lipia sa ia un plus de gust de la resturile de pui ramase pe grill.

Intoarcem lipia pe ambele parti, astfel incat sa se topeasca in interior cascavalul si sa actioneze ca un liant.


Quesadilla noastra este gata de savurat! Din cantitatile date am obtinut patru quesadilla.



Distribuie daca iti place:

4 comentarii :

  1. Se poate face si pe tigae?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sigur că merge și pe tigaie. Pui o foaie, pui pui cu cașcaval și ce mai dorești ca legume, frigi cam doua min, mai pui o foaie și întorci iar pt încă 2 min. Gata....

      Ștergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes