ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

3 ian. 2020

Creveti in unt, cu usturoi si patrunjel


O reteta super rapida, dar atat de gustoasa ca iti vei linge si degetele! Nu, nu glumesc, sosul care se formeaza este atat de gustos incat e musai sa ai la masa si niste paine prajita ca sa inmoi in el!
Noi ne-am delectat cu crevetii astia in noaptea de Revelion, dar sunt atat de practici incat pot reprezenta si o cina rapida atunci cand te intorci tarziu acasa, ai pofta de ceva gustos dar nu ai prea mult timp de pierdut in bucatarie.
Va recomand si crevetii in stil chinezesc, crevetii pane, tagliatellele cu creveti sau crevetii in aluat. Mai multe retete cu creveti gasiti aici. Mai multe retete cu fructe de mare gasiti aici.

 Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici

Ingrediente creveti in unt, cu usturoi si patrunjel

400 gr creveti
50 gr unt
50 ml ulei masline
1 portocala mare
3 catei usturoi
sare, piper
3-4 fire patrunjel



Mod de preparare creveti in unt, cu usturoi si patrunjel


Intr-o tigaie incingem untul impreuna cu uleiul de masline. Adaugam crevetii si ii tragem la tigaie, la foc iute.


 Asezonam cu sare si piper si adaugam usturoiul.



Dupa ce usturoiul si-a lasat aromele stingem cu zeama de portocala. Mai lasam cateva minute sa se intrepatrunda aromele.


Dam crevetii deoparte si adaugam patrunjelul. Nu ii gatiti foarte mult fiindca vor deveni gumosi, crevetii trebuie sa fie moi si suculenti. In mod normal aproximativ 7-8 minute ar trebui sa dureze, dar depinde si de intensitatea flacarii, eu ii gust ca sa fiu sigura ca imi ies cum trebuie.






Nu uitati de painea prajita, e pacat sa nu profitati de sosul acela delicios care se formeaza in tigaie!


Distribuie daca iti place:

8 comentarii :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes