ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

15 ian. 2016

Creveti in stil chinezesc


Iubesc crevetii iar reteta de astazi ii pune si mai mult in valoare. O reteta simpla, rapida, creveti suculenti scaldati din belsug in arome de usturoi si ghimbir cu siguranta vor fi pe placul tuturor. Am avut niste creveti argentinieni minunati, de la magazinul online cu peste si fructe de mare Sea-Way, pe care ii recomand cu drag!


Ingrediente creveti in stil chinezesc
4 catei usturoi
2 cm radacina ghimbir
2 linguri sos soia
1 lingura otet de orez
piper sichuan
sare de mare
cateva fire ceapa verde 
4 linguri ulei masline





Mod de preparare creveti in stil chinezesc

Mai intai lasam crevetii la temperatura camerii sa se decongeleze.



Dupa ce s-au decongelat ii spalam bine cu apa rece si incepem sa ii decorticam. Mai intai le vom indeparta capul. Nu aruncati capetele si picioarele crevetilor, le puteti fierbe pregatind astfel o supa de baza pe care o puteti folosi ulterior pentru a imbogati gustul mai multor preparate pe baza de peste si fructe de mare.




Indepartam apoi piciorusele si odata cu ele si crusta. Eu le-am lasat codita pentru un aspect frumos, daca doriti o puteti indeparta si pe ea. Cu ajutorul unui cutitas bine ascutit facem o crestatura pe lungime pe spatele crevetilor si indepartam intestinul negru al crevetilor.


Spalam din nou crevetii cu apa rece.


Sotam crevetii in ulei de masline si adaugam usturoiul curatat si taiat felii si ghimbirul ras pe razatoare.


Condimentam cu sare de mare si piper sichuan si prajim crevetii pe ambele parti cu aproximatie unul trei minute pe fiecare parte,
depinde si de marimea crevetilor, cei mici ii veti lasa mai putin. Nu ii lasati prea mult fiindca se vor intari si vor deveni gumosi. 
Cand sunt aproape gata adaugam sosul de soia si otetul de orez, lasam cateva secunde cat sa se intrepatrunda aromele apoi  oprim focul si adaugam ceapa verde.



Distribuie daca iti place:

Un comentariu :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes