ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

22 iun. 2015

Budinca de ciocolata cu seminte de chia



Un dulce nevinovat, va puteti rasfata cu budinca de ciocolata cu seminte de chia chiar la micul dejun fara teama deoarece contine doar ingrediente naturale si sanatoase.

Semintele de chia contin de 5 ori mai mult calciu decat laptele, de 3 ori mai multi antioxidanti decat afinele, de 3 ori mai mult decat spanacul si de 2 ori maimult potasiu decat bananele, contin fibre oferind senzatia de satietate si reprezinta o sursa naturala de energie. 
Semintele de chia sunt o adevarata minune a naturii consumul lor fiind mai mult decat benefic pentru organism. Le puteti prepara sub forma de budinca (cu apa, cu lapte, cu lapte de cocos, cu fructe) sau le puteti adauga la gemuri, smoothie, salate de legume sau de fructe, in iaurt si chiar si in paine.



Ingrediente:

300 ml lapte de soia
3 linguri seminte de chia
2 linguri cacao





Mod de preparare:

Punem intr-un borcan semintele de chia, cacao, zaharul si semintele pastaii de vanilie.

 
Adaaugam laptele de soia.


Infiletam capacul si agitam bine pana obtinem un amestec omogen.


Lasam circa o ora pana cand se umfla semintele de chia si amestecul capata consistenta unei budinci.







Distribuie daca iti place:

4 comentarii :

  1. Trebuie sa recunosc ca acele seminte de chia schimba radical gustul si textura clasicei budinci de ciocolata. Este delicioasa, am pregatit-o si noi saptamana trecuta.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ne-a placut budinca. Multumim pt. reteta si sper sa mai publicati retete cu chia!

    Numai bine!
    Mada























    RăspundețiȘtergere
  3. Poti sa detaliezi te rog de ce ai ales sa folosesti lapte de soia? Eu chiar nu am baut niciodata, dar am mai tot auzit pe la prieteni, insa argumentele lor erau cam slabe, fara sa aiba vreun efect asupra mea.

    RăspundețiȘtergere
  4. BUNA! spune-mi, te rog mult daca in locul laptelui de soia pot folosi laptele clasic?? si daca tebuie turnat in borcan caldut sau rece??? multumesc mult!

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes