ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

4 mar. 2018

Prajitura imposibila (Chocoflan)



Prajitura imposibila, pastel imposible sau chocoflan sunt denumirile sub care veti regasi aceasta prajitura delicioasa de origine mexicana. In Mexic aceasta prajitura este foarte populara, in special la sarbatorile traditionale.
Desi aduce cumva cu tortul nostru cu crema de zahar ars de fapt atat ingredientele cat si gustul sunt total diferite. Eu m-am abatut putin de la reteta clasica pentru ca nu am avut ingredientele necesare, in loc de laptele dulce ar fi trebuit sa folosesc lapte evaporat iar in loc de caramelul pe care l-am facut din apa si zahar mexicanii folosesc cajeta, un fel de caramel sau dulce de leche daca vreti, din lapte de capra.
Practic vorbim despre o prajitura, sau un tort blat umed de ciocolata si o crema delicioasa si se numeste prajitura imposibila deoarece in timpul coacerii blaturile se inverseaza.
Va recomand si crema de zahar ars, creme brulee, sau tortul cu crema de zahar ars. Mai multe retete cu ciocolata gasiti aici


Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici iar daca vreti sa fiti la curent cu noile retete va invit sa va abonati aici. 


Ingrediente prajitura imposibila

  pentru blat:

100 gr unt
160 gr ciocolata neagra
160 gr zahar
100gr faina
3 linguri cacao
2 oua

pentru caramel:

200 gr zahar
50 ml apa

pentru crema:

275 gr lapte condensat
250 ml lapte
200 gr zahar
6 oua


Mod de preparare prajitura imposibila





Rupem ciocolata cubulete si o punem intr-un bol, la foc mic, imprreuna cuuntul taiat cuburi. Amestecam continuu pana cand untul si ciocolata sunt perfect topite. Dam deoparte sa se racoreasca.


Batem ouale cu zaharul si le adaugam peste compozitia de ciocolata. Omogenizam. Adaugam apoi faina si cacao si amestecam pana obtinem un aluat ca o smantana mai groasa.



Batem ouale cu zaharul pana devin cremoase apoi adaugam laptele dulce si laptele condensat si amestecam pana la omogenizare.


Intr-un vas, la foc mic, punem zaharul si apa si amestecam pana cand zaharul este caramelizat. Nu trebuie lasat sa se arda caramelul pentru ca va deveni amar. Intindem caramelul pe toti peretii formei. eu am folosit o forma de guguluf, dar voi puteti folosi o forma simpla rotunda, sau o tava obisnuita.
Ca sa va faceti o ideee forma mea a avut diametrul de 20 cm.


Turnam mai intai in forma compozitia pentru blat.


Cu grija vom turna deasupra compozitia pentru crema. Punem forma intr-o tava cu apa  fierbinte.



Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade, pentru circa 60 minute.


Rasturnam prajitura pe un platou. Prajitura trebuie  rasturnata imediat pentru ca altfel riscati sa se intareasca caramelul si sa nu mai iasa la fel de usor din forma.


Lasam la frigider prajitura.


Cand este complet rece o putem taia. Este genul de desert care este mult mai bun daca este servit rece, de la frigider.


Distribuie daca iti place:

Un comentariu :

  1. Buna!Imi place reteta si e foarte aratoasa,cred ca si delicioasa!In loc de lapte condensat ce pot sa folosesc?Multumesc!

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes