ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

7 nov. 2016

Aripioare de pui crocante a la KFC


Stim cu totii ca majoritatea copiilor si mai ales adolescentii din zilele noastre sunt foarte tentati de produsele fast-food si oricat de mult ne-am stradui noi sa le asiguram o alimentatie cat mai sanatoasa din cand in cand nu strica sa ne facem putin de cap si sa ii rasfatam putin.

Si cum produsele de la fast food-uri, oricat de renumite ar fi ele, nu sunt tocmai cea mai fericita alegere, mai ales ca in uleiul acela s-a prajit si rasprajit de cateva zeci de ori sau poate chiar mai mult, alegem varianta cea mai sigura, pregatim produse fast food chiar la noi acasa!
Si ca sa fie totul si mai interesant implicati si copiii la gatit, cu siguranta se vor distra iar la final vor manca cu placere. Poate faceti si un picnic pe covor si va uitati impreuna la un film, va garantez ca o sa va distrati.

Si fiindca mai toata lumea iubeste aripioarele crocante de la KFC astazi am pregatit aripioare de pui crocante a la KFC, evident nu voi pretinde ca e reteta lor, normal ca pe aceea doar ei o detin, am pregatit o reteta asemanatoare, eu zic ca nu mi-au iesit exact ca la KFC, ci mult la gustoase!

Ca sa obtinem un produs fast food de cea mai buna calitate in primul rand aripioarele de pui trebuie sa fie de foarte buna calitate, dintr-o sursa sigura, de pilda eu am folosit aripioarele de pui de la Agrisol fiindca arata foarte bine, sunt mereu proaspete, intotdeauna remarc grija lor pentru client mai ales prin prisma faptului ca puii lor sunt hraniti natural. Aripioarele nu trebuie sa fie foarte mari, in caz contrar e posibil sa nu fie bine patrunse la mijloc. Uleiul trebuie sa fie foarte bine incins, dar nici atat de mult incat sa inceapa sa fumege.




Ingrediente aripioare de pui crocante a la KFC:

100 gr fulgi porumb simpli
100 gr faina
1 ou
100 ml lapte
sare, piper
chilli
praf usturoi
ulei pentru prajit


Mod de preparare aripioare de pui crocante a la KFC:

Spalam aripioarele, taiem varfurile si le indepartam, si restul aripioarei o taiem in doua bucati.


Blansam aripioarele de pui, mai exact vom pune pe foc o oala cu apa in care am adaugat sare si in momentul in care apa clocoteste punem aripioarele in apa. Le lasam cateva minute apoi le scoatem intr-o sita. 


Amestecam faina cu  sarea, piperul, praful de usturoi si chilli. Eu la o parte din ele nu am pus chilli ca sapoata manca si copiii, daca nu va impacati cu mancarea picanta nu este nevoie sa puneti nici voi. Daca vreti aripioare picante puneti chilli cu generozitate.
Intr-un bol vom pune oul batut cu lapte si in altul fulgii de porumb macinati la robot. Folositi fulgi de porumb simpli, fara zahar sau alte adaosuri.
Dam mai intai aripioarele prin faina apoiprin amestecul de ou si la final le dam prin fulgii macinati.


Continuam pana terminam aripioarele.


Daca aveti o fripteoza va recomand sa o folositi, daca nu le veti praji la foc iute, in baie de ulei. Uleiul trebuie sa fie foarte bine incins cand puneti aripioarele, in caz contrar vor absorbi foarte mult ulei.


Le lasam sa se rumeneasca frumos pe toate partile apoi le scoatem pe servete absorbante sau intr-o sita ca sa eliminam excesul de ulei. Sunt tare gustoase alaturi de un sos picant si de niste cartofi prajiti!





Distribuie daca iti place:

10 comentarii :

  1. Ce crusta frumoasa ti-a iesit. Fulgii de porumb maruntit sunt secretaul. A-ha! Bine de stiut. :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa este fulgii de porumb dau si culoarea frumoasa dar si o crusta crocanta deosebita!

      Ștergere
  2. Azi am facut aceste aripioare...deci....au iesit minunate!!!! O culoare atat de frumoasa,crocante la exterior si suculente in interior!!! Sunt minunate!!!! Saru'mana!!

    RăspundețiȘtergere
  3. As putea folosi pesmet în loc de fulgi de porumb ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Desigur, doar ca nu vor mai iesi la fel de crocante. Cu pesmet panko ar fi la fel de crocanta, daca aveti de unde sa va procurati.

      Ștergere
  4. Au ieșit minunate,mulțumesc mult!

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc @Violeta Postolache pentru reteta, mai ales pentru partea cu blansatul. Cred ca este esential pentru a fi patrunse bine, fara a se arde crusta la prajire in ulei! Le fac in panko :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu mult drag! Foarte bune si cu panko, diferenta este ca nu vor iesi la fel de crocante ca cele in crusta de fulgi de porumb.

      Ștergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes