ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

19 ian. 2015

Detoxifierea cu sucuri naturale, solutia ideala dupa sarbatori



De sarbatori pe mesele romanilor se regasesc cel mai adesea bucate traditionale: sunca, leber, toba, racituri, friptura de porc, sarmale si cozonaci. Desi delicioase, sunt totusi mancaruri grele, calorioase, iar excesul nu face bine nimanui. E bine ca dupa sarbatori sa faceti o cura de detoxifiere pentru ca organismul sa securete de toxine, sa se regenereze, pentru ca excesele alimentare au rezultate dintre cele mai nedorite, pornind de la indigestii minore, stari de iritatie oboseala si mergand chiar pana la afectiuni grave.

Fructele si legumele sunt aliatii nostri cei mai importanti in lupta cu toxinele, cu caloriile, si sucurile naturale din fructe si legume sunt solutia perfecta in aceasta stuatie. Si daca cu fructele e putin mai simplu sucurile din legume se prepara mai greu, mai ales cand e vorba de radacinoase si un storcator bun este foarte important. Eu am cateva retete pe care le prepar cu storcatorul de fructe si legume Philips Avance Collection  HR1871/70, un aparat ce mi-a depasit asteptarile,  datorita tehnologiei inovative, a capacitatii, a sistemului de curatare si a designului net superioare fata de vechiul meu storcator!
Cu storcatorul Philips Avance am avut placuta surpriza sa obtin  mai mult suc, acesta fiind dotat cu o sita unica pozitionata invers, o sita lucioasa ce se curata extraordinar de usor facand din prepararea sucurilor un proces cu mult mai placut si totdata mai rapid.
In plus storcatorul vine cu o noutate extraordinara, care il face unic pe piata din Romania si care mie personal mi-a placut extraordinar de mult, functia pre-clean, doar torni apa in elementul de impingere, pornesti aparatul pentru cateva secunde si se creeaza o fantana de apa, aceasta operatiune inlesnind foarte mult curatarea finala.  



 Un alt avantaj al storcatorului de fruce si legume Philips Avance Collection este tubul mare de alimentare ce permite chiar si introducerea fructelor si legumelor intregi precum si recipientul de colectare gradat avand o capacitate de 2,5 litri,  permitandu-mi astfel sa fac sucul pentru toata familia in acelasi recipient.
 Cel mai mult mi-a placut ca in tot timpul prepararii suprafata de lucru s-a mentinut curata, nici o picatura de suc nu s-a scurs pe blat, fapt ce a fost posibil si datorita sistemului antipicurare, asa ca la final am avut mult mai putin de munca.
Avand un motor foarte puternic chiar si radacinoasele dure vor fi stoarse foarte usor. 
Un alt atu este colectarea pulpei intr-un sigur recipient ce se curata foarte usor si faptul ca toate componentele pot fi spalate in masina de spalat vase.  La toate acestea se adauga designul placut, dimensiunile reduse, asadar isi va gasi locul in orice colt al bucatariei voastre si  va deveni cel mai bun prieten al vostru!




Ingrediente:

Suc natural de legume detoxifiant

1 tulpina apio
1/2 castravete fabio
10 frunze spanac baby
4 fire patrunjel
1 limeta
1 praf ghimbir
optional apa plata dupa gust

Suc natural de legume antioxidant

2 rosii
1/2 castravete fabio
1/2 lamaie
optional apa plata dupa gust



Spalam mai intai legumele. Punem legumele in tubul de alimentare. Daca nu sunt prea mari le puteti pune intregi fara probleme deoarece aparatul este prevazut cu tub e alimentare XXL de 80 mm. Patrunjelul si spanacul le-am pus cu tot cu codite.



Pornim storcatorul cu ajutorul butonului de pornire prevazut cu doua viteze. Eu am folosit viteza a doua, aproape ca nu am avut timp sa vad cand a fost gata sucul, atat de repede au fost stoarse legumele, motorul fiind unul foarte puternic de 1000W! Vreti sa faceti mai mult suc? Nici o problema, puteti prepara pana la 2,5 l de suc odata datorita recipientului e colectare XXL! 
Un alt avantaj este sistemul antipicurare, asadar chiar daca iau cana sucul nu se va mai scurge pe blat, ceea ce imi va usura net munca.




Toata pulpa legumelor se va aduna intr-un sigur recipient de colectare asadar vom avea doar acest recipient de golit cand sucul va fi gata.



Ce mi-a placut in mod deosebit la acest aparat a fost sistemul inovator de pre curatare, am turnat putina apa in elementul de impingere si astfel aparatul si sita au fost curatate de fibrele legumelor usurandu-mi astfel munca.
Ce nu mi-a placut niciodata la vechiul meu storcator era curatarea sitei, uneori chiar evitam sa fac sucuri fiindca aveam oroare de acea operatiune! Ei bine storcatorul Philips Avance este prevazut cu o sita cu suprafata lucioasa ce se curata extrem de usor cu un burete de vase, chiar nu mi-a venit sa cred cat de usor s-a curatat.
Ba mai mult componentele aparatului se spala fara probleme chiar si in masina de spalat vase, acestea asamblandu-se si dezasamblandu-se foarte usor!


Daca sucurile vi se par prea concentrate le puteti dilua cu apa plata dupa gust, eventual puteti adauga putina miere. Turnam sucurile in pahare eventual garnisim cu menta proaspata sau feliute de lamaie si le consumam imediat pentru a preveni oxidarea.


Distribuie daca iti place:

2 comentarii :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes