ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

26 oct. 2020

Supa de pui cu taitei de casa

 
Supa de pui cu taitei de casa este genul acela de supa care te face bine cand esti bolnav, care te inveseleste cand esti trist, care iti da energie cand esti lipsit de vlaga! Pe mine si mirosul acestei supe ma binedispune! Eu eram obisnuita din copilarie cu supa de pui cu galuste, insa sotul, care a stat o perioada in Banat, mi-a tot cerut sa ii fac supa aceasta, astfel ca am ajuns sa o indragesc si eu.
In Banat supa de pasare cu taitei este nelipsita de la nunti, de la petreceri, sau de la mesele de duminica.
Evident, cea mai buna supa o vom obtine cu pasare grasa de curte si oua de tara, insa cum eu de data asta nu ajunsesem la parintii mei la tara ca sa imi fac aprovionarea am cumparat un pui  din cel galben, crescut cu cereale. Puiul l-am luat din Lidl, nu stiu sa va spun de la ce firma era,  fiindca nu m-am uitat, din pacate. Desi initial am fost reticenta, dupa cum vedeti si din fotografii puiul a fost foarte gras si mi-a depasit asteptarile! Asadar se poate si fara pasare de curte.
Va recomand si supa de pui cu galusteciorba de cocos cu taitei de casa, supa de rata cu taitei, ciorba de pui a la grec sau ciorba radauteana. Mai multe retete de supa gasiti aici. Mai multe retete de ciorba gasiti aici.

Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici  sau pe instagram aici

Ingrediente supa de pui cu taitei de casa

pentru supa

1 pui cca 1 kg
1 telina mica
3 morcovi
1 pastarnac
1 ceapa
1 ardei capia
patrujel verde
sare dupa gust
 
pentru taitei
 
1 ou
100 gr faina
sare
 
Mod de preparare supa de pui cu taitei de casa
 
Transam puiul si folosim pentru supa bucatile care au mai multa grasime. Le spalam si le punem intr-o oala. Eu am folosit o oala de 5 litri.

Completam cu apa si punem la fiert, la foc mic.

Veti observa ca la un moment dat incepe sa faca spuma si va trebui sa o indepartam cu ajutorul unei supiere pana cand nu se va mai forma deloc.

Daca nu veti aduna la timp spuma formata nu veti putea obtine o supa limpede, cu aspect apetisant.

Dupa ce ati adunat toata spuma adaugati legumele, puneti sare si fierbeti in continuare la foc mic, pana cand, atat carnea cat si legumele sunt bine fierte.

Cat sta supa la fiert noi vom pregati taiteii. Batem oul cu un praf de sare si adaugam faina, putin cate putin. Framantam cu mana aluatul pana are consistenta ferma. Este posibil sa varieze usor cantitatea de faina, in functie de marimea si consistenta oului. Cu ajutorul unui sucitor intindem o foaie cat mai subtire de aluat si o lasam la uscat. Este recomandat ca, in camera in care sunt taiteii sa nu fie umiditate foarte mare, pentru ca foaia se va usca mai greu. Aveti grija sa nu se usuce nici foarte tare, fiindca foaia va deveni casanta si nu ii veti mai putea taia.
Cand s-au uscat taiteii, rulam foaia strans, formand un rulou, si incepem sa taiem taiteii dintr-un capat, cu un cutit foarte ascutit, apoi ii desfacem si ii mai lasam putin la uscat.

Cand carnea si legumele sunt fierte le scoatem din oala cu ajutorul unei supiere si strecuram supa printr-o sita deasa sau printr-un tifon. Eu pastrez doar morcovii, pe care ii adaug in supa. Pentru copii de obicei pun si bucati de piept la fiert, eu si sotul o preferam fara carne.

Punem supa astfel strecurata la foc mic si adaugam taiteii. Lasam pana cand taiteii sunt bine fierti si o dam deoparte.

Tocam marunt patrunjelul verde si il adaugam in supa.


Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes